El Botànic repetería un tercer mandat segons l'enquesta del Levante

La tradicional enquesta del diari Levante situaria al Partit Popular com la força més votada en les eleccions autonòmiques de 2023.

Guardar

Ximo Puig, Héctor Illueca i Aitana Mas, en el Debat de Política General de 2022
Ximo Puig, Héctor Illueca i Aitana Mas, en el Debat de Política General de 2022

L'enquesta del diari Levante pronostica un tercer mandat del govern del Botànic. Realitzada per Gesop amb un total de 1510 enquestes, les tres forces que componen el Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) podrien repeter un nou manat. No obstant això, l'enquesta marca algunes noves tendències que canvien els equilibris de les forces.

El Partit Popular tornaria a ser primera força a la Comunitat Valenciana amb un total de 35 a 33 escons. En les últimes eleccions de 2019, va obtindre 19 escons i per tant, quasi duplicaria els seus resultats. Per la seua banda, Vox també pujaria i passaria a 13 escons (en l'actualitat té 10 escons). Aquesta enquesta confirma la desaparició de Ciutadans de les Corts Valencianes. El partit taronja no arribaria a la barrera electoral del 5 %.

El PSPV deixaria de ser la primera força però milloraria les dades pel que fa a 2019. En aquesta enquesta passaria a 32-33 escons, una pujada d'un total de 6 o 5 escons per la gestió del President Puig que ahir va ser el líder millor valorat. En el cas de Compromís, es ressentiria per l'absència del seu cap més visible, Mónica Oltra. El partit passaria a 16-14 escons, una mica menys pel que fa a la seua dada de les eleccions autonòmiques de 2019. No obstant això, cal dir que aquesta enquesta es va fer prèvia a l'anunci de Baldoví de presentar-se a les primàries de Compromís per a encapçalar la llista a la Presidència de la Generalitat. Finalment, Podemos resistiria i obtindria un total de 5 escons i superaria la barrera electoral del 5 %. En aquesta ocasió, el partit morat perdria 3 escons pel que fa a les anteriors eleccions.

Aquest sondeig marca l'ascens del Partit Popular liderat per Carlos Mazón en les enquestes. En aquest sentit, es torna a confirmar la desaparició de Ciutadans i l'estancament del partit Vox per la falta de lideratge a la Comunitat Valenciana. En el cas de les forces progressistes, confirma el clar lideratge del President de la Generalitat, Ximo Puig que és sens dubte l'únic partit que creix en el Botànic enfront de Compromís i Podem.

L'efecte Baldoví

Faltaria veure l'efecte del diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats en l'electorat ja que ha sigut el líder més valorat en la política nacional durant molts anys. Compromís espera que Baldoví puga mantindre els resultats del partit sense la seua vicepresidenta Mónica Oltra mentre es troba fora de joc pel judici en el qual es troba.

A 7 mesos de les eleccions autonòmiques, tots els escenaris estan oberts. Mancada veure com és l'enquesta que més s'acosta al resultat final.

Arxivat a:

Destacats