Bastidas: "No es pot anteposar la ideologia sobre la salut de la mare i el seu fill i de la professionalitat de ginecòlegs i matrones"

Critica l'absència de diàleg amb els professionals i assenyala que ja s'han produït les primeres renúncies en departaments de ginecologia de dos hospitals

Guardar

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de polítiques socials del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de polítiques socials del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu de Política Social del grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha afirmat hui que "no es pot anteposar la ideologia sobre la salut de la mare i el seu fill i de la professionalitat de ginecòlegs i matrones".

Bastidas s'ha pronunciat així sobre la proposta dels grups que sustenten al Consell -PSPV, Compromís i Podem- per a modificar la Llei Integral contra la Violència de Gènere i incorporar un nou apartat que faça referència a la violència obstètrica. La diputada ha assenyalat que el PPCV és contrari a aquesta modificació "perquè es fa la sensació que una mala atenció és una pràctica generalitzada i perquè incloure'l en la Llei de violència de Gènere no és el lloc".

"Pensem que és un error i demanem al Botànic que recapacite i que retire aquesta proposta. No es pot confondre una possible mala praxi amb la violència de gènere i a més ens consta la divergència d'opinions entre els mateixos grups i les crítiques que ha suscitat la iniciativa", ha afegit.

La portaveu de Política Social ha assenyalat que el 60% dels mèdics ginecòlegs són dones i el 91% de les matrones. "Demanem que es retire immediatament i que parle amb el sector, amb el qual fins ara no hi ha hagut diàleg. De fet, s'han produït les primeres renúncies de responsables dels departaments de ginecologia i obstetrícia de dos hospitals de València, manifestant la seua contrarietat per aquesta norma i la seua total oposició".

Arxivat a:

Destacats