Barrachina: "La Comunitat Valenciana ha de recuperar les freqüències suprimides en rodalies i mitja i llarga distància"

Reclama a Sánchez que "es mantinguen les línies de València-Conca-Madrid i s'augmenten les freqüències de la València-Xàtiva-Alcoi i València-Sagunt-Terol-Saragossa"

Guardar

Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021
Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha demanat a Sánchez que "la Comunitat Valenciana ha de recuperar ja la totalitat de freqüències suprimides, tant en Rodalia, com en mitjana i llarga distància, respecte a les existents en 2018".

Miguel Barrachina ha denunciat la falta d'interés tant del Govern de Sánchez com del Consell de Puig "per mantindre el servei públic ferroviari en la nostra Comunitat Valenciana, ja que han suprimit línies com la d'Utiel i la C-4 de València-Xirivella".

En aquest sentit, Barrachina ha lamentat la falta d'inversions, i d'interés de Sánchez i de Puig per a reivindicar les inversions en infraestructures ferroviàries per a la Comunitat. És lamentable que, de nou tornem a ser els perjudicats per Sánchez, però encara és pitjor que Puig es mantinga en silenci i no siga capaç de reivindicar".

El portaveu adjunt del GPP ha recordat que "els partits que sustenten el Consell de Puig, PSPV, Compromís i Podem van votar en contra de mantindre el servei ferroviari tradicional València-Cuenca-Madrid, que ha sigut tancat pel Govern de Sánchez".

"El mal en el transport públic és enorme, perquè anualment circulaven 2.277 trens que, amb una utilització mitjana de 44 passatgers, queden ara orfes d'aquest servei, i això afecta Camporrobles, a pedanies d'Utiel i a altres municipis contigus que utilitzaven aquestes estacions per als seus viatges, com Villagordo del Cabriel, Fuenterrobles", ha assegurat.

Així, el diputat popular ha recordat que "hi ha més línies de transport ferroviàries en risc que s'eliminen, ja que "el Govern preveu endurir les condicions per a declarar les noves obligacions de servei públic i atorgar més preferència als transports per carretera".

Miguel Barrachina ha exigit a Sánchez que "si no restituiran la línia de mitjana distància que es posen en marxa les inversions previstes en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana en la línia C-3 que amb 320.680.000€, preveu la duplicació, renovació i electrificació de via, l'augment de freqüències i la reducció en 35 minuts els temps de viatge perquè aqueixes poblacions de l'interior de la província de València tinguen servei ferroviari".

Finalment, el portaveu adjunt del GPP ha afirmat que "és fonamental que en la pròxima revisió de l'"Obligació de Servei Públic" per la qual compensa a Renfe pel manteniment de freqüències en línies de feble trànsit, es mantinguen les línies de València-Conca-Madrid i s'augmenten les freqüències de la València-Xàtiva-Alcoi i València-Sagunt-Terol-Saragossa".

 

Arxivat a:

Destacats