Barceló: "Feijóo menysté als valencians, tira pilotes fora amb el finançament i no porta cap proposta real"

Guardar

La síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló
La síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló

La síndica del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Ana Barceló, ha afirmat hui que "Feijóo menysté als valencians i valencianes en la seua visita a la Comunitat Valenciana, tira pilotes fora amb la reforma del finançament autonòmic i no porta cap proposta real per a progressar". Així s'ha manifestat Barceló, després de les declaracions del president del Partit Popular a qui ha enlletgit que "ha perdut una gran oportunitat per a comprometre's davant els valencians i valencianes a deixar de bloquejar i donar el seu suport a un nou model de finançament basat en la població ajustada que garantisca la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans visquen on visquen".

En aquest sentit, la dirigent socialista ha titllat de "disbarat" que "el primer partit de l'oposició, sense la participació de la qual és molt complicat abordar la reforma del sistema de finançament , tire pilotes fora i culpe a ERC de la situació" i ha recordat que "durant anys el PP va tindre majories absolutes i no va moure ni un dit per a millorar el finançament de les autonomies infrafinançades com la Comunitat Valenciana". "Cal preguntar-li a Feijóo si creu que els valencians tenim els mateixos drets que els gallecs per a accedir a uns serveis públics de qualitat", ha insistit.

Així mateix, Barceló ha assenyalat que "quan el principal partit de l'oposició se situa en el no permanent a les propostes d'un Govern per pur electoralisme deixa de defensar al seu país" i ha assegurat que "amb els seus fets i declaracions l'única cosa que demostren és que no tenen gens d'interés a contribuir a frenar les conseqüències de la inflació": "Volen reproduir l'eixida de la crisi en 2012, que va llastrar a generacions i ens va conduir al fracàs".

D'altra banda, respecte a les dades de pobresa la portaveu socialista ha destacat que "el Consell de Ximo Puig ha triplicat els beneficiaris de la Renda Valenciana d'Inclusió i de la dependència" i ha explicat que "en la Comunitat Valenciana s'ha passat de 41.662 beneficiaris d'ajudes a la dependència en 2015 a 124.080 en 2022 i amb molt d'esforç s'ha reduït la taxa de pobresa en 3 punts respecte als governs del PP quan aquesta se situava en 33,6%". A més, ha recordat que "la llista d'espera actual en dependència s'ha reduït de 60.000 persones que hi havia quan governava el PP a poc més de 13.000 persones".

LLEI DE LA CIÈNCIA

La síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló, ha lamentat que "el líder del Partit Popular haja perdut l'ocasió de rectificar la seua posició respecte a la Llei de la Ciència" i ha defensat que "després del seu vot en contra al Senat per a dignificar la situació laboral dels contractes dels investigadors, ara culpe a ERC del bloqueig de finançament autonòmic, però després no tinga cap problema a agafar-se de la seua mà per a frenar aquesta nova llei".

"El PP torna a abandonar a la ciència votant en contra de la nova normativa tan demandada pels investigadors i les universitats, que té com a objectiu dignificar el treball d'aquest col·lectiu que ha demostrat ser essencial en els últims temps, amb qüestions com la lluita contra la pandèmia".

Arxivat a:

Destacats