Baldoví lamenta que "en quatre dies" la Comunitat Valenciana ha tornat a ser "carn de meme" pel pacte PP-Vox

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

El futur síndic de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, ha lamentat que "en quatre dies" la Comunitat Valenciana ha tornat a ser "carn de meme" en tot l'Estat després del pacte del PP i Vox i ha assenyalat que aquest acord farà que el candidat 'popular' a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, "haurà de menjar-se moltes de les seues declaracions anteriors".

Així s'ha manifestat el portaveu en declaracions als mitjans després de la primera reunió del grup parlamentari, on s'ha decidit que es nomenaran tres portaveus adjunts: representaran als partits que formen part de la coalició, a les tres províncies i hi haurà paritat entre homes i dones.

El líder de Compromís ha defensat que a Feijóo "no li tremolarà la mà per a pactar amb l'extrema dreta" i "assumir, com han fet ací, els seus marcs ideològics" en cas que els necessite per a governar, "com els necessitarà". En aquest sentit, ha assegurat que el pacte en la Comunitat Valenciana "comptava amb el beneplàcit de la direcció del PP a Madrid".

Baldoví s'ha proposat fer "la millor oposició" al "pitjor govern que els podia haver tocat als valencians" gràcies a un PP que "ja ha pactat clarament, sense vergonya i sense cap problema amb l'extrema dreta quan havia dit tot el contrari durant tota la campanya" i ha assumit "els seus marcs ideològics".

De fet, ha assenyalat que "el Partit Popular ha traspassat les seues línies roges: volia governar en solitari i li ha costat a penes una reunió d'una hora per a decidir que governava amb l'extrema dreta, i el que és pitjor, per a assumir el marc ideològic de l'extrema dreta", i ha criticat la utilització del terme "violència intrafamiliar".

En aquest sentit, ha subratllat que el PP "no té el menor problema a assumir els marcs ideològics de l'extrema dreta si amb això toca poder". "Desgraciadament, veiem que el que havia costat tant de revertir, que era la reputació de la política valenciana, tornem a ser carn de meme en tot l'Estat", ha assenyalat.

MESA DE LES CORTS

D'altra banda, Baldoví ha assegurat que presentaran candidats a la Mesa de Les Corts encara que el PSPV ja haja dit que no els cedirà un lloc. "Creiem que ens toca, per votació, creiem que els ciutadans als quals representem tenen tot el dret del món a estar representats en la taula i per tant ens presentarem", ha manifestat.

Destacats