Baldoví: “La consellera de Turisme no pot continuar en el seu càrrec després de no ser capaç d’explicar per què desvià ajudes COVID per pagar el seu sou”

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha reclamat hui al president de la Generalitat, Carlos Mazón, el cessament de la consellera d'Innovació, Turisme i Comerç, Nuria Montes, per la seua manca d'explicacions en la compareixença d'ahir sobre la justificació del seu sou en la patronal hostalera amb ajudes públiques destinades a mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de la COVID-19.

Com explica Baldoví "ahir, el portaveu adjunt Vicent Marzà, deixà en evidència amb documentació que quan Nuria Montes dirigia HOSBEC utilitzà una subvenció de la Diputació d'Alacant destinada a tot un sector, en plena postpandèmia, per a pagar-se el seu sou, de 7.500 euros, durant cinc mesos".

"Montes no va ser capaç de donar cap explicació en la seua compareixença d'aquesta actuació tan poc ètica. Ens sembla gravíssim que al capdavant de les polítiques de Turisme del nostre territori estiga una persona que en compte de preocupar-se pel sector en una situació tan difícil posara per davant cobrir el seu sou amb ajudes públiques. A més amb eixa ajuda pública justificà sous cobrats abans de què se li concedira la subvenció a la patronal hostalera, una qüestió encara més inadmissible. Estem davant d'un precedent nefast que la invalida per a ser consellera, per això reclamem al president que procedisca al seu relleu".

Com recorda el síndic, des de Compromís ja es va agafar amb moltes reserves el nomenament de Montes, ja que també en plena pandèmia va fer unes declaracions classistes totalment fora de lloc per desacreditar les reivindicacions salarials i laborals de les kellys, adduint que els 1.100 euros que cobraven no els guanyava ni un informàtic júnior. Un posicionament que deixa ben a les clares la seua nul·la voluntat d'afrontar els problemes que afecten els treballadors i treballadores de l'hostaleria.

Finalment, Compromís anuncia que continuarà vigilant per a comprovar si pràctiques com les efectuades per Nuria Montes per a justificar subvencions públiques han sigut repetides per la pròpia consellera o altres membres del Consell.

Destacats