L'aposta d'Ens Uneix per la pluralitat en la Mancomunitat de La Vall d'Albaida permetrà a Compromís governar amb la vicepresidència primera del Partit Popular

Jorge Rodríguez reivindica Ens Uneix com a "força central capaç d'entendre's amb tots els partits" i fa una crida a continuar treballant per a arribar a acords en la constitució de la Junta de Govern

Guardar

Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix en una roda de premsa d'Ens Uneix
Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix en una roda de premsa d'Ens Uneix

L'aposta d'Ens Uneix per la pluralitat en la Mancomunitat de La Vall d'Albaida permetrà a Compromís governar l'ens comarcal amb la vicepresidència primera del Partit Popular. El ple d'investidura celebrat aquest dimecres a la seu de l'ens comarcal a Ontinyent servia per a fer valdre la capacitat de decisió d'Ens Uneix, "una força central capaç d'entendre's amb tots els partits en benefici de la ciutadania, de governar en la Diputació amb el Partit Popular i de facilitar una presidència de Compromís a la Mancomunitat", destacava Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent i secretari general d'Ens Uneix.

Jorge Rodríguez explicava després de la sessió que "hem estat treballant en tot moment per a tractar d'aconseguir el màxim consens, acceptant tant la proposta que hi haguera una presidència compartida entre Compromís i PP com la que hi haguera una presidència rotatòria on cada partit tinguera la presidència un any. Com cap d'aquests extrems van ser possibles, decidim seguir el full de ruta anunciat a la ciutadania i votem el candidat de Compromís, Alejandro Quilis, però al seu torn facilitant la vicepresidència del Partit Popular, perquè entenem que s'ha de reflectir la pluralitat dels vots de la ciutadania".

Cal recordar que des d'Ens Uneix es valorava positivament el plantejament fet prèviament al plenari per Alejandro Quilis, i la coincidència en aspectes claus com la necessitat de comptar amb un equip tècnic estable a la Mancomunitat per a millorar la gestió, i establir un full de ruta prioritari on es revisen els estatuts per a garantir una representativitat millor proporcionada per als municipis. Després de confirmar-se la presidència i vicepresidència, Jorge Rodríguez feia una crida "a continuar treballant per a arribar a acords en la constitució de la Junta de Govern, una junta que reflectisca també la pluralitat que pensem que ha d'haver-hi en un òrgan que ha de ser més de gestió que de debat polític". En aquest sentit, la composició de la Junta de Govern proposada per Ens Uneix comptaria amb 13 membres, incloent-hi Partit Popular (4), Compromís (3, inclòs el President), Ens Uneix (3) i PSPV-PSOE (3).

Jorge Rodríguez destacava que "des d'Ens Uneix el que fem sempre és recolzar a aquells que pensem que defensaran millor els interessos d'aquells i aquelles que nosaltres representem, de la ciutadania d'Ontinyent i dels 6 municipis de La Vall d'Albaida on estem representats, de la ciutadania que ens ha votat, però també de la qual no. Hem d'estar per sobre de la vella política i posar per sobre de tot l'interés de la ciutadania", concloïa.

Arxivat a:

Destacats