Aitana Mas, nomenada vicepresidenta i portaveu de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aquesta vesprada rebrà la cartera de mans de Mónica Oltra

Guardar

Aitana Mas pren possessió com a vicepresidenta del Consell
Aitana Mas pren possessió com a vicepresidenta del Consell

Aitana Mas ja exerceix com a vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana i com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Poc abans de les 10 del matí, el Palau de la Generalitat acollia l'acte de nomenament de la política valenciana en presència del president Ximo Puig i de les seues companyes i companys del Consell, excepte Mireia Mollà, que es troba en la conferència sobre Oceans de l'ONU a Lisboa, i Josefina Bueno.

Mas ha promés el seu càrrec recordant que prioritzarà la "lluita per la justícia social i la justícia ecològica". La fins ara portaveu adjunta de Compromís en Les Corts ha pres possessió, en un acte que ha durat al voltant de 7 minuts, dels càrrecs que ha deixat Mónica Oltra després de dimitir el passat 21 de juny arran de la seua imputació en la causa pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada per part del seu exmarit.

Oltra, que no ha estat present en l'acte, sí que s'espera que assistisca al traspàs de carteres d'aquesta vesprada, que tindrà lloc a les 17.30 hores al Palau dels Catalá de Valeriola.

L'acte, celebrat en el Saló Daurat del Palau de la Generalitat, ha començat amb retard i ha sigut molt breu a causa de la intensa agenda d'aquest matí, que passa per la sessió de control de les Corts i un minut de silenci per a rebutjar l'assassinat d'una dona a Alzira víctima de la violència de gènere en el Palau de la Generalitat.

A més de Puig i les i els consellers, en l'acte han sigut presents els seus familiars; el president de les Corts, Enric Morera; les síndiques del PSPV-PSOE i Unides Podem, Ana Barceló i Pilar Lima; Vicent Marzà, portaveu adjunt de Compromís; i Àgueda Micó, coordinadora de Compromís.

Destacats