Aitana Mas pren el relleu de Mónica Oltra

Assumeix el càrrec de portaveu i vicepresidenta de la Generalitat i la cartera d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Guardar

Aitana Mas, Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives
Aitana Mas, Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Aitana Mas assumirà els càrrecs de Mónica Oltra. Es revela així una de les incògnites que des del dimarts, al voltant de les 16.30 hores, quedaven per conéixer una vegada la política valenciana anunciava la seua dimissió arran de la seua imputació en la causa pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada per part del seu exmarit.

El nom d'Aitana mas, política alacantina de Compromís, era un dels que més força agafava des del primer moment després de descartar-se, per part dels mateixos protagonistes, opcions com la de Vicent Marzà.

Així, amb la confirmació oficial es confirma aquest secret a veus: Mas assumirà tots els càrrecs que deixa la marxa d'Oltra i serà la nova vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, descartava aquest dimecres fer una nova remodelació del Consell, després dels canvis realitzats fa unes setmanes en l'executiu, per la qual cosa s'esvaïa així una altra de les opcions que es remenaven, que Mireia Mollà, actual consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, assumira el paper de portaveu i de vicepresidenta.

Compromís ha traslladat aquesta decisió al cap del Consell, que ja ha avançat aquest matí que assumiria la decisió dels seus socis de govern.

Part del canvi produït en 2015

Aitana Mas, nascuda a Crevillent el 2 de juliol de 1990, és enginyera d'obres públiques. Va assumir el paper de síndica-portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes l'any 2019 i va ser directora general de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana entre 2015 i 2019, durant el primer govern del Botànic.

Militant d'Iniciativa del Poble Valencià, partit integrant de la coalició Compromís, va iniciar la seua trajectòria política com a regidora de l'Ajuntament de Crevillent entre els anys 2011 i 2015. A més, va liderar la candidatura al Congrés estatal de la coalició Compromís-Q per la circumscripció d'Alacant el 2011, quan tenia 21 anys, convertint-se en la dona més jove a encapçalar una llista electoral en la història de l'Estat espanyol.

Al 6é congrés d'Iniciativa, celebrat el febrer de 2022, va ser triada portaveu del partit junt amb Alberto Ibáñez, succeint a Mireia Mollà, Paco García Latorre i Miquel Real.

Arxivat a:

Destacats