Opinió

Sempre hi ha una eixida

Isabel Segura

Guardar

Campanya de presentació del 25N a Paterna
Campanya de presentació del 25N a Paterna

És summament important que el 25 de novembre s'extrapole a tots els dies de l'any. I en això precisament és en el que ens esforcem: a fer d'aquesta reivindicació anual una reivindicació contínua. No obstant això, segueix sent fonamental donar visibilitat a aquest dia, al Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la dona.

Commemorar la lluita realitzada, i el camí que queda per recórrer, és primordial. No podem oblidar a les dones assassinades en mans de les seues parelles o exparelles, ni als i les menors òrfenes per aquesta causa. És una qüestió de justícia.

Des de Paterna ho tenim clar. I és per això que acostem eines i activitats a diferents sectors del nostre municipi, tenint com a principal eix arribar a la infància i adolescència, creadors del canvi social i sent les pròximes generacions a lluitar pels drets que la ciutadania en general, i les dones en particular, tant necessiten.

Per tot això, és fonamental que, des de la infància, es treballe la igualtat amb activitats simples i quotidianes, proporcionant des d'una primerenca edat pensaments crítics que sàpien respondre i actuar enfront de situacions que generen desigualtat i que s'aniran trobant al llarg del camí.

Que xiquets, xiquetes i joves identifiquen les desigualtats de gènere i cresquen lliures d'estereotips i prejudicis és fonamental per a crear un futur més equitatiu. Educar en igualtat, de forma transversal en totes les assignatures i espais dels centres educatius, és un pas important per a corregir les desigualtats que existeixen en la societat.

Aconseguir la igualtat real i efectiva entre homes i dones és una prioritat fonamental per a les administracions públiques i un requisit indispensable per a posar punt i final a la violència de gènere, una xacra social que constitueix la més greu manifestació de desigualtat que pateixen les dones. Però per a aconseguir aquest objectiu, és fonamental que s'involucre tota la ciutadania. I aquest procés comporta a una àrdua tasca de conscienciació.

Per això, hem de seguir insistint a ampliar públic i arribar a més persones. La unió de forces cap a valors de respecte, tolerància i igualtat entre homes i dones serà l'únic camí per a pal·liar aquesta xacra social. I en aqueix camí és necessari involucrem a diferents sectors com l'esportiu, comercial i hostaler.

El lema d'aquest 25 de novembre de 2021 a Paterna és "Sempre hi ha una eixida", representat per la famosa porta violeta que ens proporciona una esperança de llibertat davant la barbàrie. Una campanya de conscienciació acompanyada d'altres campanyes més específiques com la dirigida als centres escolars sota el títol "Esborra la violència masclista", xarrades informatives, el nostre Punt Violeta i fins i tot paraigua serigrafiats amb la frase "el 016 també et protegeix"

Sens dubte, Paterna és feminista. I ho estem demostrant. Com a regidora d'igualtat no puc estar més orgullosa del meu Ajuntament, de l'àrea que dirigisc i de la meua ciutadania. I en aqueixa responsabilitat seguirem visibilitzant una realitat indiscutible i seguirem apostant per un canvi social cap a la no violència, la igualtat en drets i l'eliminació total de la violència cap a la dona pel simple fet de ser dona.

Destacats