Opinió

L'impuls decidit

Pilar Bernabé

Guardar

Pilar Bernabé, regidora del PSPV a l'Ajuntament de València
Pilar Bernabé, regidora del PSPV a l'Ajuntament de València

El debat de Política General ha tornat a demostrar que els grans projectes de transformació per a València venen de la mà dels socialistes. Però d'una transformació real, de gran importància, de la qual arriba a totes i tots per a millorar la nostra qualitat de vida, generar noves oportunitats i convertir-nos en una gran ciutat metropolitana, solidària i sostenible.

El pla per a salvar l'Albufera; l'adopció de les competències en Rodalia per a millorar la nostra mobilitat metropolitana i coordinar-la millor, també a través de l'Autoritat Metropolitana de Transport, com proposem els socialistes a la ciutat i crear un gran corredor verd que connecte tots els Pobles del Sud amb el nostre Parc Natural són propostes que van aqueixa direcció.
Tenen aqueixa doble visió que ens fa més grans i que ens trau de les fronteres (ara) invisibles que sempre han delimitat la nostra ciutat i encotillat darrere de les muralles. València és una gran ciutat i ha d'exercir eixa capitalitat gràcies una xarxa de transport públic que l'una amb el seu entorn i que l'enfortisca econòmicament perquè obrirà nous espais de connexió amb les àrees industrials del seu entorn més pròxim.

I en eixe plantejament d'impulsar projectes sostenibles que al mateix temps articulen una nova mobilitat tant dins de la pròpia ciutat com cap a fora coincideixen plenament els socialistes en els dos àmbits de gestió, l'autonòmic i el municipal. El corredor verd que va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de fet, desprén la mateixa filosofia i valors que els projectes que està impulsant el grup municipal socialista i que combinen la renaturalització d'espais urbans amb una reordenació d'usos viaris que retornen la preferència al vianant enfront del vehicle privat.
És el cas, per exemple, de la proposta de reurbanització d'Ausiàs March que hem llançat des d'Urbanisme i que planteja eliminar l'autopista en la qual s'havia convertit aquesta via d'accés a la ciutat per a generar noves zones verdes i espais per als vianants amb els quals millorar la qualitat de vida dels nostres barris.

La mateixa labor, la reconciliació de València amb el medi natural, exercirà el projecte per a rescatar la nostra gran joia verda: l'Albufera. La inversió de 600 milions que va anunciar el president servirà per a deixar arrere d'una vegada per sempre els problemes que arrossega el llac des de fa més d'una dècada a conseqüència de l'oblit al qual el va sotmetre el PP.
El pla per a salvar l'Albufera, el corredor verd o la nova Ausiàs March, en definitiva, són una mostra dels principis ecologistes que impregnen al PSPV-PSOE i que s'estan implementant en tota la Comunitat Valenciana i a la ciutat de València des de 2015 gràcies a l'impuls decidit dels governs socialistes.

Destacats