Opinió

Deixeu-nos viure!: Continua la batalla

Ana Martín Valero

Guardar

WhatsApp Image 2021 11 24 at 3.37.54 PM
WhatsApp Image 2021 11 24 at 3.37.54 PM

En els últims anys, estem assistint a una negació absoluta sobre del significat de violència de gènere o, com realment deu nomenar-se, la violència masclista; situació que ens porta a haver de justificar constantment que aquesta violència és molt real i, que en ple 2021, encara ens assassinen pel nero fet de ser dones.

És cert que disposem de lleis que ens emparen quan patim maltractament, però també ho és que hem de millorar-les i aplicar-les perquè siguen realment efectives i, sobretot, que els organismes al càrrec han de formar-se sobre aquest tema per a aplicar-les correctament.

Perquè els violadors, agressors i masclistes sempre busquen dreceres per a poder saltar-se les lleis pel que els nostres legisladors han de ser més ràpids a l'hora d'implementar-les i de millorar-les perquè, de no ser així, estem totalment perdudes i abocades al sofriment per les constants vexacions que patim.

Quan ja pensàvem que la lluita ens havia permés avançar un pas més cap a la igualtat, i que podíem viure més lliures i segures, novament se'ns ha tornat a criminalitzar pel fet de ser dones i exigir el just, ni més ni menys; i ens tornen a ratllar de boges, bruixotes, histèriques i exagerades, al pur estil del segle XVII.

Exagerades? Exagerades per què? A cas és exagerat eixir al carrer a exigir que ens respecten? Exagerades per demanar que no ens droguen quan ens divertim en un bar? Exagerades per demanar que en la volta a casa no ens violen? Exagerades per conéixer a algú i, en un moment donat, no voler arribar fins al final?

El missatge que estan projectant des de certs sectors influents és el que està calant en la nostra societat i en els nostres joves, al·ludint al fet que no són temes polítics, i allunyant així el focus del problema i netejant-se les mans amb això; i tot això forma part d'una estratègia de manipulació i desmobilització brutal cap a nosaltres, les dones.

Així que hui i ara, més mai, hem de continuar amb la batalla i continuarem eixint al carrer aquest mes i tots els que facen mancada, perquè volem viure, deixeu-nos viure! Perquè continuarem batallant contra la mutilació genital femenina, contra la tracta de dones, contra els matrimonis forçosos, contra les violacions, contra l'assetjament, contra la violència vicaria, contra la violència masclista.

Hem pres els carrers abans i les seguirem prenent ara, li'l devem a les nostres mares i àvies i li el devem a les nostres filles, al seu futur, pels seus drets i pels nostres: AMUNT COMPANYES, CONTINUA LA BATALLA.

Destacats