Oci

Requena celebra una nova edició del Mercat Medieval en honor a la collita del raïm

Del 25 al 27 d'agost, el barri de la Vila a Requena recrearà els costums i oficis medievals amb el seu tradicional mercat

Guardar

El Mercat Medieval de Requena s'emmarca dins de la Fira de la Vendímia/Foto: Ajuntament de Requena
El Mercat Medieval de Requena s'emmarca dins de la Fira de la Vendímia/Foto: Ajuntament de Requena

La fira vinícola més important de la Comunitat Valenciana començava dimecres passat un atractiu programa d'actes, que es desenvoluparan fins a principis del mes de setembre. Requena, municipi conegut per la seua famosa Festa de la Verema, viu els seus dies grans en una infinitat d'activitats que conjuminen cultura, tradició, espectacle, música i gastronomia. De fet, un dels esdeveniments més esperats d'aquestes celebracions és el seu Mercat Medieval que, com cada any, té lloc en el barri de la Vila.

Aquesta zona suposa l'espai perfecte per a recrear els costums i oficis propis de l'Edat Mitjana. Una vegada el públic s'endinse en els recoberts de la barriada, viatjarà cap a un altre segle, en el qual les velles històries de cavallers i dames cobren vida. L'esdeveniment aconsegueix enguany la seua vinté quarta edició, disposat a fetillar a tots els presents amb la seua oferta de productes artesanals i variada gastronomia, així com amb els seus espectacles de dansa i música.

El barrio de La Villa en Requena acoge el Mercado Medieval/Foto: Ayuntamiento de Requena
El barri de la Vila a Requena acull el Mercat Medieval/Foto: Ajuntament de Requena

Concretament, el mercat desenvoluparà la seua activitat en la plaça del Coronel Ruiz de Albornoz durant els dies 25, 26 i 27 d'agost. A partir de les 19:30 hores d'aquest divendres, els veïns i visitants de la ciutat més gran de la Plana-Utiel podran trobar una gamma productes d'artesania local a preu reduït, tals com a bijuteria, moda o cosmètica; així com un ampli cartell gastronòmic, que anirà des de formatges i adobats fins a torrons i altres dolços típics de l'època.

Els més xicotets de la casa també podran divertir-se en les àrees recreatives, que han sigut tematitzades amb jocs d'enginy i cavallets de fusta. A més, durant el mercat medieval, hauran diverses passades d'exhibicions, que deixaran al públic sorprés i convertiran la jornada en un esdeveniment únic.

L'experiència vinícola a Requena: descobreix altres actes

La Fira i Festa de la Verema de Requena és considerada una de les més antigues d'Espanya, per la qual cosa no sorprén que haja sigut declarada una atracció d'Interés Turístic. De fet, els orígens d'aquesta celebració es remunten a uns festejos medievals en La Vila, que posteriorment es tornaria a organitzar en el segle XVIII. Més tard, s'incorporaria en la programació de l'actual Festa de la Verema, celebrada des de 1948.

La Feria y Fiesta de la Vendimia de Requena
La Fira i Festa de la Verema de Requena

Així, a més del seu tradicional mercat, la fira vinícola a Requena inclou altres actes com la nit de la Zurra; la nit de la Festa; la nit del Cava; una gran Cavalcada; la nit del Labrador; així com el trepitjat de raïm i benedicció del primer most o la mostra "Ferevín 2023", que tindrà lloc en el recinte firal del municipi per a exhibir els millors vins D.O. de la comarca.

Pots consultar la programació completa ací.

Destacats