Oci

La badia de Cullera acollirà centenars de fogueres en la nit de Sant Joan

El consistori estableix sis punts de repartiment de llenya en el passeig marítim i reforça la seguretat

Guardar

La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022
La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022

Cullera es prepara per a acollir una celebració de la nit de Sant Joan que es preveu multitudinària. Després de dos anys sense celebrar-se a causa de la crisi sanitària, enguany s'espera que es congreguen milers de persones a les platges de la badia, espai on es permetrà l'encesa de fogueres.

La nit més màgica de l'any està molt a prop i, perquè la celebració transcórrega de la millor forma possible, s'ha previst un dispositiu múltiple que engloba el repartiment de llenya, la seguretat i la posterior neteja.

Així, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil desplegaran efectius per tot el terme municipal a fi de garantir el normal transcurs d'una jornada festiva. Un dispositiu que enguany començarà abans del que es preveu, ja que en caure la festivitat de Sant Joan en divendres i tindre tot el cap de setmana de pont per davant s'espera una afluència massiva.

En aquest sentit, es prestarà especial atenció al trànsit per a garantir la fluïdesa en els seus accessos, a més de realitzar controls de drogues i alcoholèmia. Aquest dispositiu de seguretat començarà a la vesprada del dijous, moment en el qual la Guàrdia Civil de Trànsit reforçarà les seues unitats en la zona.

Fogueres només en la badia

La protecció ambiental és una altra de les prioritats de l'Ajuntament de Cullera. Per això, es continuarà prohibint l'encesa de fogueres fora de les platges de la badia. Els Cossos i Forces de Seguretat vigilaran amb especial èmfasi els arenals protegits del Parc Natural de l'Albufera.

Des del consistori es recorda que únicament estarà autoritzada l'encesa de foc a les platges urbanes, és a dir, en el tram comprés entre els edificis Torres de l'Espai i Florazar 2 (platges de Sant Antoni i Racó).

Una mesura que persegueix protegir les platges naturals de l'arribada massiva de gent que puga acabar provocant destrosses en els arenals i les infraestructures i facilitar les labors de neteja dels serveis municipals.

Repartiment de llenya a Cullera a la nit de Sant Joan
Repartiment de llenya a Cullera a la nit de Sant Joan

Repartiment de llenya i dispositiu especial de neteja

Com en anteriors edicions, l'Ajuntament repartirà la llenya per a l'encesa de les fogueres a partir de les 20 hores fins a fi d'existències. Hi haurà sis punts repartits en el passeig marítim: accés a l'avinguda País Valencià-Arensol, accés Caminàs, accés Font Oasi, accés c/Madrid-Posta Oasi, accés Burger King i accés Florazar 2.

No es podrà accedir a la platja ni amb vidre ni amb fustes pròpies per a evitar així la presència d'objectes punxants. Des del Consistori es fa una crida perquè no es tapen les fogueres i es reculla el fem que genere cada grup per a facilitar així la neteja de l'arena als operaris.

En aquest sentit, a partir de les 4 de la matinada es desallotjaran les platges per part de la Policia Local i s'activarà un dispositiu especial de neteja. Els operaris treballaran per a deixar en perfecte estat els arenals per als banyistes que assistisquen a Cullera aquest pont.

Arxivat a:

Destacats