Oci

El Mercat Medieval de Xàtiva ambienta el seu centre històric per Reis

Xàtiva acull un gran Mercat Medieval durant els últims dies de Nadal com a complement al Betlem Monumental i a l'arribada dels Reis d'Orient

Guardar

Mercat Medieval de Xàtiva
Mercat Medieval de Xàtiva

El centre històric de Xàtiva se submergeix en la màgia de l'edat mitjana amb la celebració del tradicional Mercat Medieval, que ha convertit els carrers del barri antic en un escenari ple d'història i tradició durant els últims dies de les festivitats nadalenques. Des del 2 fins al 6 de gener, la plaça del Mercat, la plaça de Sant Francesc, el carrer de Pi i el carrer de la Caldereria es transformen en un marc únic per a aquesta experiència medieval.

Amb un horari comprés entre les 11.00 i les 14.30 hores, i de 17.00 a 22.00 hores, veïns i visitants poden gaudir de 65 botigues, de les quals 8 són dedicades a l'alimentació i la resta ofereixen productes artesanals. Enguany, el Mercat Medieval compta amb dues cantines i un forn de pa que aporten un toc més tradicional a l'esdeveniment. A més, s'ha creat un espai infantil amb jocs de fusta i animació al carrer de la Caldereria.

L'oferta d'entreteniment inclou animació musical durant els matins i activitats infantils a les vesprades, brindant als assistents una experiència completa que abasta tots els gustos i edats.

Aquesta proposta es converteix en el complement perfecte a les diferents iniciatives que la capital de la Costanera alberga durant els dies de Nadal, com el Betlem Monumental o la gran exposició de Playmobil.

La regidora de Cultura Festiva, María Beltrán, ha convidat a la població de Xàtiva i la comarca a participar en aquesta cita ja tradicional del Nadal a la ciutat, destacant la presència d'artesania, gastronomia, jocs infantils i música.

La primera tinenta d'alcalde, Amor Amorós, ha expressat, per part seua, la seua satisfacció per complir les expectatives tant dels majors com dels més xicotets, destacant la importància de concloure les festivitats nadalenques amb aquesta fira tradicional en un entorn tan especial com el centre històric de Xàtiva: "és un gran esdeveniment per tot allò que comporta i per l'espai on es troba".

Destacats