Oci

Una de les majors col·leccions de Playmobil del món s'exposa a Xàtiva

Xàtiva acull aquest Nadal una exposició de Playmobil amb milers de peces que inclouen figures descatalogades

Guardar

Exposició de Playmobil a Xàtiva
Exposició de Playmobil a Xàtiva

Una de les col·leccions de Playmobil més importants i destacades del món s'exposa aquests dies a Xàtiva. Es tracta d'una mostra formada per un únic diorama de més de 90 m² que representa l'època medieval i que compta amb milers de peces de Playmobil, algunes d'elles descatalogades.

La mostra es pot visitar en l'espai cultural de Sant Domènec fins al dia 10 de gener, de dilluns a diumenge, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Els dies 24 i 31 de desembre el tancament s'avançarà a les 19.00 hores i el dia 5 de gener a la vesprada l'exposició romandrà tancada.

A més, hi ha una sorpresa per a les persones que ho visiten, ja que, en finalitzar la mostra, se sortejaran 10 packs de Playmobil entre aquells xiquets i xiquetes que hagen realitzat la visita i s'hagen inscrit al concurs.

Aquesta mostra està impulsada per un grup de col·leccionistes de València, Alacant, Almeria, Madrid i Salamanca, amants del modelisme i de la història d'aquest joguet, la qual cosa fa que compten amb una de les majors col·leccions mundials. Moltes de les peces que es poden veure en Sant Domènec es troben ja descatalogades i han sigut adquirides en subhastes a tot el món.

Els visitants trobaran una ciutat emmurallada, boscos, el mercat de la ciutat amb els seus respectius oficis, tavernes, palaus, castells i un llarg etc.

Aquesta exposició és interessant tant per a la gent jove com per als adults, i s'ha convertit ja en un dels atractius del Nadal en la capital de la Costanera. De fet, milers de persones han passat ja per l'espai cultural Sant Domènec durant els primers dies oberta, aprofitant el pont festiu de desembre, i com a complement a la visita del Betlem Monumental, considerat el més gran d'Espanya a escala real, i també al mercat de Nadal i a les nombroses activitats que es realitzen durant aquests dies.

Destacats