Oci

Així és el Betlem de Xàtiva 2023, el més gran d'Espanya

S'espera que milers de persones passen per aquest monumental betlem fins al diumenge 7 de gener

Guardar

Betlem de Xàtiva 2023
Betlem de Xàtiva 2023

El Betlem més gran d'Espanya a grandària real ja es pot visitar a Xàtiva. Un dels grans atractius del Nadal en la Comunitat Valenciana ha obert aquest dimarts 5 de desembre les seues portes amb una gran festa infantil, com ja és tradició. S'espera que milers de persones passen per aquest monumental pesebre fins diumenge 7 de gener, en una edició especial, ja que s'ha inaugurat abans del pont de desembre, amb l'objectiu d'atraure encara a més persones i exercir atracció turística i motor econòmica de la ciutat. Aquelles persones interessades poden visitar el Betlem de Xàtiva 2023 en horari ininterromput de 10.00 a 22.00 hores.

El Betlem Monumental de Xàtiva 2023 manté l'estructura de l'anterior edició, amb més de 1.000 metres quadrats, 15 unitats d'arbratge i palmeres, 15 bombes d'aigua, cinc bombes de fum, sis fonts, 23 figures humanes, 40 recreacions d'animals i unes 20 escenes diferents. La principal novetat d'aquesta edició és la recuperació de l'escena del cementeri i la reparació d'automatismes que no funcionaven, millorant la il·luminació de les escenes i també de l'interior del pou. Concretament, es compta amb més de 6.000 bombetes de llum i garlandes. A més, el circuit per als vianants, de 130 metres, compta amb una nova il·luminació millor integrada amb l'escenificació del conjunt.

Xàtiva suma, així, un encant més a una ciutat amb una àmplia varietat d'opcions patrimonials, culturals, gastronòmiques i d'oci. Unes opcions que es multipliquen durant aquesta època de l'any. De fet, aquelles persones que s'acosten a Xàtiva per Nadal podran gaudir d'atractius complementaris entorn del Betlem Monumental com el Mercat de Nadal en col·laboració amb Adexa amb 15 parades i dues food-trucks, o el photocall amb el ren Rudolf, així com la gran exposició de Playmobil en l'espai cultural de Sant Domènec.

Destacats