Oci

Tot el que has de saber sobre la Fira de l'Embotit de Requena 2023: programació, horari i com arribar

Després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, Requena torna a viure aquesta fira que aquest 2023 té una cançó oficial

Guardar

Fira de l'Embotit de Requena
Fira de l'Embotit de Requena

Requena es converteix des de hui divendres en un gran expositor de l'embotit i productes tradicionals amb l'inici de la XXVIII Mostra d'Embotit artesà i de qualitat. Així, aquesta localitat de l'interior de la província de València té tres jornades per davant (10, 11 i 12 de febrer) en les quals la gastronomia i la cultura requenense seran les grans protagonistes.

La Fira de l'Embotit de Requena torna a celebrar una nova edició aquest 2023 després de dos anys en els quals la pandèmia de la covid-19 va obligar al fet que es cancel·lara. D'aquesta manera, el Recinte Firal de Requena s'abarrotarà de centenars de persones que arribaran des de diferents punts de la província per a gaudir d'un dels productes estavella d'aquesta localitat: l'embotit.

No obstant això, l'embotit l'únic producte destacat, ja que durant els tres dies que durarà la fira també es realitzaran tastos de vins, formatges i fins i tot café. L'Ajuntament ha preparat una àmplia programació d'activitats per a gaudir d'aquest cap de setmana i es pot consultar el programa complet ací.

Productes tradicionals de Requena
Productes tradicionals de Requena

Aquests són els horaris de la Fira del divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de febrer: de 12 a 21 hores el divendres; el dissabte romandrà oberta des de les 10 fins a les 21 hores; mentre que el diumenge també obrirà les seues portes a les 10, però tancarà a les 19 hores.

Com arribar a Requena des de València

El tren és una de les millors opcions per a arribar fins a la localitat de Requena, situada en la comarca de la Plana d'Utiel-Requena. Precisament, des de l'estació del Nord de València ixen diversos trens diàriament que cobreixen el trajecte de 62 quilòmetres que separen aquestes dues ciutats en 1 hora i 31 minuts.

No obstant això, el cotxe també i sotra opció recomanable, ja que des de la ciutat de València el viatge fins a Requena dura uns 54 minuts. A més, l'Ajuntament ha habilitat zones extra en les quals poder aparcar en la Cooperativa Coviñas i la Coopertaiva Vinícola Requenense. I també es va a oferir un servei gratuït d'autobús esde el Recinte Firal al centre del municipi i viceversa; así com des de l'estació d'AVE al Recinte Firal.

Cançó oficial de la Fira

Després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, la Fira de l'Embotit de Requena ha volgut tornar en gran. Per aquesta raó, des del consistori municipal s'ha creat una cançó oficial de la mostra d'enguany sobre l'embotit i els productes tradicionals.

Inauguració de la Fira de l'Embotit de Requena 2023
Inauguració de la Fira de l'Embotit de Requena 2023

Una peça musical que s'ha estrenat hui divendres durant la inauguració de la mostra i que ha sigut composta i interpretada pels cantants Beatriz Alfonso i Roberto Poveda. Pots escoltar la cançó oficial de la Fira de l'Embotit en aquest enllaç.

Destacats