Oci

Activitats segures per a fer a València aquest Nadal

Malgrat les recents cancel·lacions per l'augment dels contagis, encara queden plans interessants a València per a fer aquestes festes

Guardar

Mercadet de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Mercadet de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El passat 23 de desembre es va anunciar la cancel·lació d'Expojove per segon any consecutiu a causa de l'increment de positius entre els menors. Ha sigut l'últim gran esdeveniment nadalenc que ha caigut, després de la suspensió de la Sant Silvestre i de les Campanades en la Plaça de l'Ajuntament.

Malgrat això, encara queden plans per a fer aquests dies. A l'aire lliure o en l'exterior, en família o amb amics, et proposem una varietat d'activitats per a realitzar durant aquestes setmanes a València i els seus voltants que encara no s'han cancel·lat. Totes elles compten amb protocols de seguretat per a garantir la protecció dels seus assistents.

Plans a l'aire lliure

Si busques activitats en l'exterior, i que a més siguen aptes per a fer amb xiquets, tens moltes opcions. Una de les més populars és el recorregut pels betlems més emblemàtics de la ciutat. A València podràs trobar una gran varietat, i encara que molts d'ells estan en llocs tancats, hi ha uns altres que poden gaudir-se a l'aire lliure, com per exemple, el betlem a grandària real en la plaça de Sant Agustí i el betlem del Mercat de Colón. Fora de la capital, destaca el Betlem monumental de Xàtiva, el més gran d'Espanya quant a extensió.

També els mercats nadalencs i les fires d'atraccions són plans recurrents per a fer durant aquestes dates. Encara que Expojove, una de les fires nadalenques més importants a la ciutat, ha sigut suspesa, la popular fira situada en el port de València segueix en peus fins al 23 de gener. Alguns dels mercats a l'aire lliure més destacables són el de la Plaça de l'Ajuntament o el de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Aquestes activitats estaran disponibles a la ciutat fins al final de les festes. Així mateix, també hi ha actes planificats per al dia 31 de desembre i el dia 5 de gener, dues de les dates més assenyalades en el calendari nadalenc. Malgrat la cancel·lació de les Campanades tradicionals en la Plaça de l'Ajuntament, s'ha decidit mantenir les Campanades de les dotze del migdia, ja que s'espera una afluència molt menor i estan pensades per a un públic familiar.

La cavalcada de Reis també segueix avant. Un dels esdeveniments més esperats i per al qual les autoritats ja han demanat prudència i responsabilitat si es té previst acudir. Tal com va afirmar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, fa uns dies, com que és un esdeveniment a l'aire lliure, si es realitza respectant la distància de seguretat i les mesures preestablides, es podrà celebrar sense problema.

Plans culturals

Si prefereixes plans que disten un poc del típicament nadalenc, l'oferta cultural d'aquestes setmanes proposa activitats molt interessants. La cartellera ve carregada d'estrenes per a tots els gustos. Pel·lícules per a tota la família, com 'Encanto', 'Sing 2' o 'Spider-Man'; comèdies espanyoles, com  'Mamá o papá', o 'La familia perfecta', i versions dels clàssics més famosos, com 'West Side Story' o 'Matrix Resurrection' són alguns dels molts films que podràs gaudir aquestes festes.

El teatre també és una altra gran opció aquests dies. Per als més xicotets, hi ha una gran varietat: 'Alicia en el musical de las maravillas', en l'Auditori de Torrent; 'El mundo de la Fantasía', en el Teatre Olympia; 'Pica-pica', a l'auditori de les Escoles San José-Jesuitas, o 'Los cuentos de la Sirenita', en El Teatret. Més enfocat a un públic adult, les obres 'La función que sale mal' i 'Déjà vu', en el Teatre Olympia i el Teatre Principal respectivament estaran disponibles durant aquestes festes. Una altra alternativa molt innovadora és el concert Candlelight, que el dia 2 de gener presenta a l'Hotel Westin 'Candlelight: El Cascanueces, ballet y clásicos navideños a la luz de las velas'.

Recorda que si tens pensat acudir a algun d'aquests esdeveniments és imprescindible la presentació del certificat covid juntament amb el document d'identitat.

Destacats