Oltra aposta per escoltar a la joventut davant el canvi climàtic perquè 'si la política no és capaç d'escoltar com serà útil per al present i el futur?'

La vicepresidenta participa en una campanya per a conscienciar sobre la presència de plàstics al Mediterrani

Guardar

Oltra WWF GVA
Oltra WWF GVA

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha convidat a escoltar la postura dels i les joves davant el canvi climàtic perquè "si la política no és capaç d'escoltar als nostres fills, com serem capaços que la política siga útil per al present i per al futur?".

Així s'ha manifestat la vicepresidenta en la Marina de València, on ha participat en la campanya 'Kiss the planet', organitzada per l'emissora de ràdio Kiss FM i l'ONG WWF, dins de la iniciativa 'Atrapats en plàstics' per a conscienciar sobre la presència de plàstics al Mediterrani.

Oltra ha assenyalat que "del 100% de residus que ens podem trobar en els mars, el 95% seran plàstics, per tant, tenim un problema gravíssim", especialment al Mediterrani, "una de les zones més afectades" i, en concret, el Golf de València, que "és la cinquena costa amb més plàstics de tot el Mediterrani. Això significa que ja hi ha microplàstics i nanoplàstics en peixos que després hem de consumir".

"Es parla molt de reciclar quan parlem d'ecologia. I es parla molt poc d'altres dues r: reduir i reutilitzar. En el cas dels plàstics, la seqüència ha de ser reduir, reutilitzar i, finalment, reciclar", ha insistit.

Per aquest motiu, la vicepresidenta ha posat l'accent en la importància de campanyes com aquesta "perquè la gent prenga consciència que o actuem ja o estem hipotecant el futur dels nostres fills" i que sàpien que "les mesures que estem prenent no és per a incomodar-los la vida, sinó que és, precisament, per a garantir la vida en un futur en aquesta terra".

Referent a això, la vicepresidenta ha valorat les mesures dutes a terme des del Consell, ja que "la Unió Europea va aprovar al maig la directiva sobre la prohibició de fabricació de materials de plàstic d'un sol ús i, a l'abril, la Generalitat Valenciana ja havia aprovat el Pla integral de residus i la seua modificació".

Això suposa, segons ha explicat Oltra, que l'1 de juliol de 2021 no es podran comercialitzar en la Comunitat Valenciana elements de plàstic que poden contenir microplàstics o nanoplàsitc i tampoc les càpsules de café d'un sol ús de plàstic. A més, els bastonets de les orelles, els palets dels caramels i les palletes de beure hauran d'estar necessàriament fabricats amb material compostable.

Oltra ha aprofitat l'ocasió també per a agrair el treball de l'ONG WWF i dels voluntaris i voluntàries "per treballar a cuidar de nosaltres. Perquè, al final, cuidar del planeta és cuidar de la gent. No podem cuidar de la gent si maltractem la terra que ens acull".

Així mateix, la vicepresidenta ha indicat que la col·laboració de Kiss FM en la campanya "és un exemple perfecte de la responsabilitat social d'una empresa".

Activitats a València i Alacant

La campanya 'Embarca't amb el WWF Solar' ha organitzat diferents activitats per a tots els públics en les costes d'Alacant i València al llarg del mes de setembre amb el propòsit de conscienciar sobre la contaminació marina per plàstic.

En l'edició d'enguany ha comptat amb el suport de l'emissora KISS FM que, a través de la seua iniciativa 'Kiss the Planet', vol fer arribar als seus oïdors el missatge de la urgència de lluitar contra aquesta greu amenaça en els oceans.

Durant aquestes tres setmanes, WWF ha organitzat neteges de plàstic en les costes d'Alacant i València amb l'ajuda de voluntaris i voluntàries. També ha realitzat batudes submarines, al costat de bussos de la zona, per a extraure residus del fons del mar i ha impulsat diverses activitats per a visibilitzar l'impacte que aquest fem té en la fauna marina, com a tallers de reciclatge de plàstics per als més xicotets.

Destacats