Temperatures d'estiu per a la setmana gran de les Falles 2023: Fins a 34 ºC!

Aemet preveu màximes de fins a 34 ºC a partir del pròxim cap de setmana

Guardar

Moment previ al llançament d'una mascletà amb bon temps en les Falles de València
Moment previ al llançament d'una mascletà amb bon temps en les Falles de València

Una de les preguntes més recurrents durant aquestes dates és quin oratge farà en les Falles de València 2023. Una qüestió que preocupa especialment enguany després del temporal que va marcar les festes josefines de l'any passat i que es va allargar durant diverses setmanes.

Segons les primeres previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) tot apunta al fet que el col·lectiu faller pot respirar tranquil i seguir amb il·lusió el compte arrere de les Falles 2023.

I és que després d'un mes de febrer marcat pel fred polar, la situació atmosfèrica donarà un canvi radical: es preveuen temperatures més pròpies de l'estiu a partir del cap de setmana que ve que superaran els 30 °C en punts de la província de València.

En concret, a partir d'aquest dimarts Aemet preveu un lleuger ascens de les temperatures màximes progressiu que es notarà especialment el divendres, quan els termòmetres podrien registrar 27 °C de màxima. No obstant això, aquesta situació s'allargarà, com a mínim, tot el cap de setmana, ja que s'esperen 34 °C de màxima el dissabte i el diumenge.

Falta per confirmar si aquesta tendència es mantindrà durant la següent setmana, propiciant uns dies radiants per a la setmana gran de les Falles, del 15 al 19 de febrer. No obstant això, el pròxim cap de setmana seran molts i moltes els que guarden els seus polars en l'armari i lluïsquen les bruses tradicionals de les festes josefines.

Aquesta setmana arranca amb possibles precipitacions febles i disperses durant la matinada d'aquest dilluns, 6 de març, amb vent de ponent també com a protagonista. Aemet preveu temperatures mínimes en ascens generalitzat, localment notable, i màximes en ascens en la costa, i en lleuger descens a l'interior. També, vent de l'oest i nord-oest fluix amb intervals de moderat, girant en el litoral de Castelló a component sud a la vesprada.

Destacats