La Comunitat Valenciana acomiada el novembre més càlid de la història

AEMET va registrar una temperatura mitjana de 14 graus en un mes de novembre "extremadament càlid" amb 2,4 graus més que la mitjana

Guardar

La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022
La platja de Cullera, repleta de gent en la Setmana Santa de 2022

El mes de novembre passat ha sigut el més càlid de la història de la Comunitat Valenciana des que l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) tenen registres. La temperatura mitjana ha marcat els 14 graus el que suposa un augment de 2,4 graus respecte a la mitjana normal dels mesos de novembre. AEMET porta tenint registres des de la dècada de 1950 pel que ha qualificat d'"extremadament càlid" al mes que va acabar ahir.

Novembre se suma a la llarga llesta de mesos que han batut rècords de calor durant aquest 2022: maig, juny, agost i octubre també han mostrat anomalies tèrmiques d'entre 1,9 i 3 graus superiors a les mitjanes. Per ordre, el mes que més pujada ha patit la pujada va ser el mes de juny amb 3 graus per damunt de la mitjana, seguit d'octubre amb 2,9 i novembre amb 2,4.

A més, maig amb 2,2 graus i els mesos de juny i agost amb 1,9 graus van deixar també pujades que l'AEMET ha titllat de mesos extremadament càlids. Finalment, febrer i setembre, malgrat haver registrat valors de pujada més moderats, 1,7 i 1,5 respectivament, han sigut inclosos un esglaó per davall de la categoria extrema quedant-se en la de períodes "molt càlids".

La "Bèstia de l'Est" dona la benvinguda a desembre

L'AEMET ha destacat l'inici de l'hivern climàtic aquest 1 de desembre de la mà de la "Bèstia de l'Est", la borrasca que deixarà pluges i fred a València. Una circumstància que està dins de la normalitat climàtica de la Comunitat Valenciana. "El que no és normal són les temperatures extremadament altes que hem registrat des de maig", assenyalen des de l'organisme meteorològic estatal sobre l'inici d'aquest mes. Així doncs, un recent estudi ha alertat que València és la tercera ciutat europea més assotada en les seues temperatures pel canvi climàtic.

Destacats