Alerta groga per fortes pluges a València per l'arribada de la "Bèstia de l'Est"

S'esperen precipitacions localment fortes acompanyades de tempesta en el litoral sud de la província de València

Guardar

Diverses persones amb paraigües per la pluja en un carrer de València (Rober Solsona)
Diverses persones amb paraigües per la pluja en un carrer de València (Rober Solsona)

La província de València es troba en alerta per fortes pluges després de l'arribada del temporal, batejat com la "Bèstia de l'Est", durant aquesta passada matinada. En aquest sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat a les 11 hores d'aquest matí l'alerta groga per precipitacions que es preveuen intenses, una situació que pot deixar una precipitació acumulada en 12 hores de 80 mm.

Uns ruixats localment forts, similars a episodis de DANA, que aniran acompanyats de tempesta, sobretot a les comarques del litoral sud, on hi ha més risc. L'alerta groga activada per Aemet es mantindrà, en principi i a falta de comprovar l'evolució del temporal, fins a les 5 de la matinada del dissabte, quan s'espera que el temps tendisca a millorar, malgrat que s'esperen pluges durant la primera part del cap de setmana.

Una "Bèstia de l'Est" que, a més de la inestabilitat atmosfèrica, ha portat amb ella un enfonsament dels termòmetres, anticipant l'arribada de l'hivern a aquest inici de desembre. En aquest sentit, durant la jornada de hui, observatoris com València o Gandia no passaran dels 14°C, mentre que ciutats de l'interior com Ontinyent o Requena tindran una màxima d'11°C.

Concretament, segons Aemet, hui tindrem a la província de València cel nuvolós o cobert amb ruixats i no es descarta que vagen amb alguna tempesta i siguen localment forts o persistents en zones litorals, preferentment en el litoral sud, i seran més febles i ocasionals a l'interior. La cota de neu s'estableix al voltant dels 1.400 metres, baixant en la meitat nord a 1.200 metres.

Per a aquest divendres s'esperen ruixats acompanyats de tempesta localment forts o persistents en la meitat sud del litoral, i seran més febles i ocasionals en zones interiors, sent menys probables cap a l'interior nord. La cota de neu rondarà els 1.200 metres en la meitat nord i hi haurà boires i bancs de boira matinals a l'interior. Les temperatures es mantindran amb els valors del dijous i hi haurà gelades.

De cara al cap de setmana, dissabte s'esperen precipitacions en el sud de la província de València durant la primera meitat del dia, tendint a remetre amb el pas de les hores, deixant un major protagonisme al sol de cara al diumenge. Malgrat això, les temperatures es mantindran baixes, registrant mínimes sota zero en zones de l'interior.

Destacats