València, la tercera ciutat europea amb les temperatures més afectades pel canvi climàtic

Un informe sobre el canvi climàtic revela que València, amb un 1,01 graus de mitjana, és la tercera en el rànquing després de Madrid i La Valeta (Malta)

Guardar

Dona protegint-se del sol amb un ventall en la plaça de la Verge (València) durant una onada de calor
Dona protegint-se del sol amb un ventall en la plaça de la Verge (València) durant una onada de calor

La ciutat de València és la tercera gran metròpoli europea amb una major incidència del canvi climàtic sobre les seues temperatures. Així ho indica l'informe elaborat per Climate Global, una associació de científics que investiga sobre el fenomen del canvi climàtic i els seus efectes sobre la població a escala mundial. La xifra d'incidència mitjana a la ciutat de València és d'1,01 graus, deixant-la així en el tercer escalafó.

Per davant de València, en segona posició se situa la capital de Malta, La Veleta, amb 1,06 graus i encapçalant la taula es troba la capital d'Espanya, Madrid, amb una xifra d'1,11 graus. No obstant això, Espanya compta altres dues ciutats, Saragossa i Barcelona, entre el top 10 d'urbs amb major grau d'impacte climàtic duplicant la xifra que té per exemple un altre país del sud continental com és Itàlia amb Nàpols i Gènova

L'equip d'experts ha desenvolupat l'eina Climate Shift Index (CSI, Índex de Canvi Climàtic) com a indicador de la mitjana de temperatures registrada en les grans capitals europees mitjançant l'estudi de les temperatures mínimes i màximes registrades. Aquest índex compta amb una escala de valors des del mínim representat amb el número 1 i el màxim amb el 5. En aquesta classificació, València es troba la cinquena juntament amb les altres ciutats espanyoles: Madrid, Saragossa i Barcelona.

Un octubre de rècord

Climate Global ha apuntat que aquesta tardor està sent especialment càlid a Espanya i també a nivell global a causa del canvi climàtic accelerat per l'acció humana. De fet, en el territori espanyol s'han registrat temperatures que segons l'Agència Estatal de Meteorologia: “Serien perfectament normals en la segona quinzena d'agost” així com que són “valors molt inusuals” per a ser finals d'octubre. El mercuri ha sobrepassat els 35,2 graus de màxima a les províncies de Còrdova i de Sevilla durant aquesta passada setmana.

Arxivat a:

Destacats