À Punt reuneix a València als meteoròlegs de les televisions nacionals per a abordar com informar del canvi climàtic

Mónica López (TVE), Mercedes Martín (Antena 3), Isabel Zubiaurre (La Sexta), Carmen Corazzini (Tele 5) i Mario Picazo són algunes de les cares conegudes que participaran en el fòrum

Guardar

Presentació del Fòrum Nacional de Meteorologia i canvi Climàtic (MeteoCom) en el Oceanogràfic
Presentació del Fòrum Nacional de Meteorologia i canvi Climàtic (MeteoCom) en el Oceanogràfic

Convertir el debat sobre els fenòmens meteorològics extrems causats pel canvi climàtic en una gran campana de sensibilització. Aqueix és l'objectiu principal del fòrum nacional que organitza À Punt a València. L'assistència és gratuïta, però es requereix una inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.

Así, el Fòrum Nacional de Meteorologia i canvi Climàtic (MeteoCom) se celebrarà els dies 17 i 18 de novembre en l'acabat d'estrenar Caixaforum de la ciutat. La televisió autonòmica ha presentat aquesta iniciativa que vincula informació i metereología hui dilluns 24 d'octubre en les instal·lacions de l'Oceanogràfic, coincidint amb el Dia Internacional del Canvi Climàtic.

Una trobada que girarà entorn a dos aspectes fonamentals. D'una banda, un vessant més tècnic a través de la qual es realitzarà una anàlisi de la nova realitat climàtica caracteritzada pels fenòmens meteorològics extrems. Així mateix, es propondramn solucions i formes de mitigar els efectes que el canvi climàtic està tenint sobre el temps.

I, d'altra banda, s'abordarà la forma en la qual es comuniquen els nous fenòmens meteorològics amb l'arribada de nous actors a través dels quals arriba la informació sobre el temps i l'augment del protagonisme de les xarxes socials en les notícies meteorològiques.

Participants del MeteoCom

Totes les televisions generalistes d'Espanya tindran representació en el fòrum MeteoCom organitzat per À Punt. RTVE, La Sisena, Antena 3, Tele 5, les dotze cadenes autonòmiques que conformen la Forta (TV3, TVG, CMM-La Manxa TV, IB3, Canal Sud, Telemadrid, EiTB, RTV Canàries, Canal 7 Regió de Múrcia, RTP Astúries i À Punt). Estaran també altres autonòmiques privades com La 8 Mediterrani.

Mónica López (TVE), Mercedes Martin (Antena 3), Isabel Zubiaurre (La Sexta),
Carmen Corazzini (Tele 5) i Mario Picazo són algunes de les cares més conegudes dels espais dedicats al temps en els informatius, i participaran en el MeteoCom. Les taules redones seran moderades per Lluís Obiols i Joan Carles Fortea, tots dos meteoròlegs d'À Punt.

A més, els experts en el camp de la meteorologia també jugaran un paper fonamental en aquest fòrum. Así, acudiran José Ángel Núñez, el responsable de Climatologia de l'Aemet; Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d'Alacant; i Samira Khodayar, directora del grup de Meteorologia i Climatologia del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Así com els divulgadors i autors de llibres José Miguel Viñas i Andreu Escrivà. I, des de l'Oceanogràfic, assistirà Beatriz Domínguez, responsable de Qualitat i Medi ambient d'aquest centre valencià.

Destacats