Així serà el millor carrer il·luminat de les Falles de València 2023

La comissió Cuba-Literat Azorín de València ha preparat una il·luminació amb 26.400 punts LED

Guardar

Llums de Cuba-Literat Azorín a una imatge d'arxiu
Llums de Cuba-Literat Azorín a una imatge d'arxiu

La il·luminació fallera de la comissió Cuba-Literat Azorín de València, en el barri de Russafa, inclourà una portada d'uns 9 x 7 metres amb un total de 26.400 punts LED i una galeria que s'instal·larà a banda i banda del carrer anterior.

En la jornada d'ahir, a última hora de la vesprada, la comissió fallera Cuba-Literat Azorín va presentar la seua proposta de llums per a les Falles de València 2023 sota el lema 'La Llum i la Vida'. Es tracta d'un projecte que porta la signatura de ELECFES i que, sense cap dubte, serà dels millors carrers il·luminats durant les festes.

Tal com han reflectit des de la comissió mitjançant un comunicat, "la llum és una forma d'energia que rebem del sol des que el món existeix i ha sigut en bona part una part importantíssima en l'aparició i manteniment de la vida en el nostre planeta. Des dels organismes unicel·lulars, passant per les plantes i fins a l'home, necessitem la llum per a viure".

Amb això Cuba-Literat Azorín explica que "la llum és vida" per a qualsevol organisme viu, des dels més complexos fins 'els cuses mes xicotetes'. "Si a això unim la preocupació per la utilització de tecnologies que cada vegada generen menor impacte mediambiental, podríem dir que és una manifestació artística cada vegada més sostenible", expliquen.

En concret, el projecte per a aquestes Falles de València 2023 consta d'una portada central d'uns 9 x 7 metres i una galeria que s'instal·larà a banda i banda del carrer anterior. En total, s'instal·laran 24 graelles RGB per a la portada i cada lateral de la galeria constarà de 40 graelles RGB (Cada graella té 1.100 punts LED). La portada suma un total de 26.400 punts LED i cadascun dels costats de la galeria fins a 44.000 punts LED.

Cada càpsula LED pot emetre un màxim de 18 lúmens, enfront dels set lúmens d'un típic LED convencional. Això dona un flux lluminós màxim per graella de 9.900 lúmens i un total d'1.029.600 lúmens per a tot el conjunt. Tot això amb sincronització de moviments, animació i dinamisme.

A més, hi haurà arcs lluminosos amb motius florals en versió plana que recorreran la resta de carrers de la demarcació de Cuba-Literat Azorín, una d'il·luminacions més visitades en les festes josefinas.

Per a seguir, tota la informació referent a les Falles de València 2023, es recomana consultar aquest enllaç.

Destacats