Un encontre amb promesa

El València Basket va vèncer en la seua presentació a casa a l’Estudiantes (84-68)

IFS_1698
IFS_1698

Presentació amb triomf i promesa. El València Basket es portà ahir el seu vuité Trofeu Ciutat de València en véncer al Movistar Estudiants per 84-68. La festa va començar a primera hora de la vesprada amb l'entrada a la pista dels més de 500 xiquets que conformen la pedrera del Club, a més dels jugadors i entradores històrics que han passat pel vestuari durant aquests 30 anys d'història. Després de presentar a la primera plantilla, la trobada va començar amb la mateixa alegria i, malgrat els molts errors tant en defensa com en atac que es van encadenar al llarg de la trobada, el València Basket va deixar en la pista la promesa de grans vesprades de glòria.

El conjunt de Pedro Martínez va saltar a la pista amb Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Pierre Oriola, qui va anar l'encarregat d'inaugurar el flamant nou marcador de la Fonteta, i al costat del triple de Diot van posar per davant als taronges. El Movistar Estudiants va igualar el marcador però a partir del triple de Sastre i el parcial de 8-0 ja no va haver-hi color. El València Basket va dominar el primer quart, imprimint velocitat en el joc però també deixant-se portar per massa errors, tònica que es mantindria durant tota la trobada. Al final dels primers 10 minuts el marcador es quedava en un 22-18.

IFS_1660Ja en el segon quart, Rafa Martínez estrenava la seua novena temporada com taronja i Sam Van Rossom reapareixia davant l'afició després de deu mesos lesionat. Rafa Martínez va estrenar la seua novena temporada a casa anotant la primera cistella del primer segon quart. Aquests deu minuts van ser una mica més del mateix encara que una major intensitat en defensa va fer que a poc a poc s'anara obrint el marcador partisca delit de l'afició. Jankovic, Dubljevic, Sikma, Oriola i Van Rossom van ser els encarregats de tirar del carro durant aquests minuts. El base taronja va tornar a anotar en la Fonteta en els últims compassos del quart amb un preciós cèrcol passat per a deixar el marcador en 42-33 en arribar al descans.

Descans i canvi de equipació

Després del descans, els xics de Pedro Martínez van saltar a la pista amb la equipació negra que lluny de ser un mal presagi, els va encastellar a la victòria. Va ser en aquests compassos quan es va veure un València Basket més àgil doncs la defensa provocava bones accions de transició que tant Oriola com a Sastre s'encarregaven de rendibilitzar. El +15 en el marcador arribaria després de dos tirs lliures d'Oriola però després d'açò va començar un període de rèpliques en les cistelles que finalment va solucionar el conjunt valencià amb un tir lliure i un triple sobre la botzina de Rafa Martínez deixant el marcador en 61-47 mancant deu minuts per jugar.

La distància més gran arribaria en l'últim quart quan Will Thomas va estirar l'avantatge a +18 (67-49) després de tres accions seguides. Però poc va durar a l'alegria en el costat valencià quan Jaime Fernández va aconseguir amb cinc punts seguits baixant la distància a tan sols sis punts. El Movistar Estudiants no va deixar de lluitar en tot moment a pesar que les distàncies en el marcador creixien. No obstant això, els de Maldonado no van tirar la tovallola en cap moment i van saber aprofitar les distraccions i fallades que el conjunt taronja tenia tant en defensa com en atac. Fins a últims deu minuts, els nombres dels jugadors taronges van estar molt igualats però va anar en els últims compassos del partit quan Dubljevic, que ve de jugar amb la seua selecció, va demostrar que està en un bon estat de forma i va utilitzar l'últim quart per a sumar punts acabant la trobada amb 18 punts, seguit de Thomas amb 12 i Oriola amb 10. En la primera trobada del València Basket a casa deixa la promesa de fer alguna cosa gran en enguany especial. Als xics de Pedro Martínez encara els queda camí per a aconseguir l'excel·lència però amb el bon treball que estan realitzant i les pinzellades que han deixat veure en cadascuna de les trobades de preparació segur poden arribar a fer somiar a la seua incondicional afició.