Més de 13.000 corredors disputaran la 10K València Ibercaja

Guardar

10K -València- Ibercaja
10K -València- Ibercaja

La regidora d'Esports, Sanitat i Salut, Maite Girau, ha presentat aquest matí l'11a edició de la carrera 10K València Ibercaja, que se celebrarà el pròxim diumenge, 13 de gener, amb un nou recorregut. La prova, que inaugura el calendari anual de carreres de la ciutat, estrena l'Etiqueta Bronze de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF).

«Aquesta prova és la primera dels més de 130 esdeveniments esportius dels quals els ciutadans i ciutadanes de València podran gaudir al llarg d'enguany, 2019», ha anunciat la regidora d'Esports, Sanitat i Salut, Maite Girau, qui ha destacat la participació femenina en la carrera, que arriba ja al 30% d'un total de més de 13.000 persones inscrites. Girau ha ressaltat també «els nombrosos i innovadors servicis per als participants i el suport de més de 600 voluntaris, així com del centenar d'efectius de la Policia Local que fan possible el bon desenvolupament d'aquesta convocatòria».

La prova començarà a les 9.00 hores del pròxim diumenge, dia 13, amb eixida al passeig de l'Albereda. Aquesta eixida correspon al nou traçat, homologat per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i la IAAF, en el qual s'han suprimit el desnivell del Pont del Reial i els sis girs de 90 graus entre els quilòmetres 7 i 9 de l'antic recorregut. De manera paral·lela, es realitzaran les tradicionals proves per a majors i xicotets: Milla, Menors i 10Kids.

La 10K València Ibercaja també estrena el segon lloc en el rànquing de les millors carreres de 10K d'Espanya, segons la mateixa RFEA. A més, manté l'objectiu d'aconseguir el seu rècord i millorar la marca aconseguida en 2017 per Nicholas Mboroto Kosimbei de 27.52 minuts.

Com en edicions anteriors, la convocatòria esportiva manté el seu vessant solidari. En aquesta ocasió, serà l'Associació Asperger València - TEA l'entitat a la qual se'n donaran els 3 euros solidaris que cada participant ha aportat en el procés d'inscripció. També es destinarà a la mateixa entitat la recaptació de les inscripcions de les activitats infantils (Milla Menors, 10Kids i Parc Infantil).

Destacats