Levante i Valencia, cara i creu

Guardar

Levante - Cádiz
Levante - Cádiz

Des del principi de temporada, el camí del Llevant i el València ha tingut diferents característiques. Muñiz s'ha encarregat des de l'estiu de l'equip granota i molt probablement ho porte ascens, mentre que els blanquinegres ja han tingut tres tècnics.

En la taula de classificació les realitats són sorprenentment oposades. El Llevant lidera la Lliga 1|2|3 amb 40 punts, seguit pel Girona, que té 36. El València, per la seua banda, descansa en el més baix de la taula solament sobre el Granada, el Sporting i l'Osasuna, contra el qual va empatar en últim moment per 3-3.

Des de Ayestarán que els valencianistes no aconsegueixen trobar un bon joc, amb errors defensius grollers que semblen una maledicció. Els d'Orriols es mouen amb seguretat entre l'atac i la fortalesa en la zona de darrere, apostant a més a desmarcar-se de la resta de l'exigent Categoria de Plata, amb una actitud resilient clara.

Des de la directiva fins a l'últim aficionat del Llevant hi ha un goig de bona salut i ànim. En el València, a les portes de la segona roda de la Lliga, no hi ha més que eixides, crisis i apunyalades per l'esquena. L'última d'elles, la de Suso García Pitarch.

La diferència entre els dos conjunts és abismal i té a la ciutat de València sumida en uns caus de blanc i negre tortuós.

De manera que si hi haguera un amistós entre tots dos, quin seria el resultat? Mostraria el València aqueixa por al final dels duels i seria sorprés per un Llevant ordenat i ple de recanvis? Li marcaria Roger un penal a Alves? Morales superaria a un Enzo Pérez cada vegada més confós?

Açò encara és material de ficció.

Destacats