La seu social de Ford Espanya tornarà a estar a València

La multinacional traslladarà a partir de l'1 de gener de 2024 el seu cor empresarial en el país d'Alcobendas a la capital del Túria

Guardar

Logo de Ford a la fàbrica d'Almussafes
Logo de Ford a la fàbrica d'Almussafes

Ford Espanya tornarà a tindre la seua seu social a València. El trasllat es durà a terme a partir de l'1 de gener de 2024 des d'Alcobendas (Madrid) i s'ha especulat des de fa diversos mesos a causa de la decisió de l'empresa d'electrificar la seua planta d'Almussafes per a produir cotxes elèctrics en els pròxims anys.

En concret, la plataforma GE2 s'espera que estiga en funcionament en 2026, amb el que es produirien els primers vehicles elèctrics purs al 100% a Almussafes. La decisió de Ford de traslladar la seua seu social a València s'emmarca en aquest procés de transformació cap a la mobilitat elèctrica i sostenible, i suposa una gran oportunitat per a la ciutat i la Comunitat Valenciana.

En un comunicat emés després de conéixer-se la notícia, la multinacional ha destacat que es tracta de restablir la seu "on va ser originalment constituïda el setembre de 1973". A més, la marca ha aclarit que aquest canvi de domicili no implicarà cap moviment de personal o instal·lacions, ni tindrà impacte fiscal en la companyia, atés que el domicili fiscal ha estat sempre situat a València.

La recuperació de la seu social de Ford és una gran notícia per a València i per a la Comunitat Valenciana en general, ja que suposa un important impuls econòmic i empresarial per a la regió. A més, aquesta decisió de la multinacional és un reconeixement a la labor que s'està duent a terme a la regió en matèria d'innovació, investigació i sostenibilitat.

L'electrificació de la planta d'Almussafes i la producció de cotxes elèctrics en els pròxims anys és una aposta de futur per a la marca i per a la indústria de l'automòbil en general, i amb això València se situa en una posició privilegiada per a liderar aquest procés de transformació cap a la mobilitat sostenible. La ciutat compta amb una àmplia xarxa d'empreses i centres d'investigació especialitzats en el sector de l'automoció, així com amb una excel·lent infraestructura de transport i comunicacions que la converteixen en un lloc ideal per a la implantació de projectes empresarials de gran envergadura.

Arxivat a:

Destacats