Puig anuncia l'agilització de la construcció de la gigafactoria de Sagunt: "No perdrem ni un dia"

El president de la Generalitat ha marcat el primer trimestre de 2023 com a data d'inici de la construcció de la gigafactoria de Volkswagen

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el Cap d'Operacions de PowerCo, Sebastian Wolf, a la signatura amb representants de PowerCo (Grup Volkswagen) del conveni de col·laboració per al desenvolupament de la planta de bateries de Sagunt
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el Cap d'Operacions de PowerCo, Sebastian Wolf, a la signatura amb representants de PowerCo (Grup Volkswagen) del conveni de col·laboració per al desenvolupament de la planta de bateries de Sagunt

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que demà es publicarà el Pla Estratègic Territorial de Volkswagen amb l'objectiu d'agilitzar els terminis i mantenir els passos acordats que permetrien iniciar la producció de la gigafactoria de Sagunt en 2026.

Aquest anunci l'ha realitzat en la roda de premsa de valoració de l'acceptació de la resolució del PERTE VEC per part de SEAT S.A., el Grup Volkswagen, PowerCo i les empreses del projecte Future: Fast Forward.

Ximo Puig ha valorat aquesta notícia com a "històrica" per a la Comunitat Valenciana. "Teníem la convicció i ara tenim la confirmació", ha afirmat, al mateix temps que ha agraït la confiança de Volkswagen, una "decisió presa per l'empresa d'una manera rigorosa, pensada, tenint en compte el seu interés i mostrant confiança en les oportunitats que ofereix la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, el cap del Consell ha anunciat que "no perdrem ni un dia i demà es publicarà el Pla Territorial Estratègic de Volkswagen, un instrument urbanístic que facilita la implantació de l'empresa amb alt component tecnològic. Aquest mecanisme accelerarà el desenvolupament de la gigafactoria, complint els terminis acordats".

El president de la Generalitat ha marcat el primer trimestre de 2023 com a data d'inici de la seua construcció. Si se segueixen els passos previstos, en 2024 es procedirà al seu equipament i en 2025 s'iniciarà el C-Sample per a, durant 2026, començar amb la producció.

La major inversió industrial en 50 anys

Segons el president, aquesta acceptació del PERTE suposarà una inversió en el conjunt de l'Estat de 10.000 milions d'euros i de 3.000 milions d'euros en la Comunitat Valenciana, "la major inversió industrial a Espanya en els últims 50 anys, que situa a la Comunitat Valenciana com un territori d'inversió i com el millor escenari per a la transformació", que ens convertirà "en el pol de mobilitat sostenible del sud d'Europa", ha destacat.

Puig ha reconegut "setmanes complexes" en les quals s'ha treballat "des de la discreció i des de la generació de credibilitat i confiança", arribant a un dia "decisiu" per al futur de la Comunitat Valenciana "des de la cohesió, l'estabilitat i el dialogue social".

La construcció de la gigafactoria de bateries a Sagunt crearà 3.000 llocs de treball directes i entre 10.000 i 12.000 indirectes en la zona.

Arxivat a:

Destacats