Volkswagen construirà la gigafactoria de bateries a Sagunt

Després d'arribar a un acord amb el govern, Volkswagen seguirà endavant amb un projecte que suposarà una inversió de 3.000 milions en la Comunitat Valenciana

Guardar

El director executiu de Volkswagen, Herbert Diess; el president del Govern, Pedro Sánchez; i el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del projecte de gigafactoría de bateries de Volkswagen
El director executiu de Volkswagen, Herbert Diess; el president del Govern, Pedro Sánchez; i el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del projecte de gigafactoría de bateries de Volkswagen

Volkswagen anuncia que construirà la gigafactoria de bateries a Sagunt després d'arribar a un acord amb el govern espanyol. Malgrat els dubtes i a la incertesa de les últimes setmanes, la multinacional aposta per impulsar un dels projectes industrials més ambiciosos de les últimes dècades, que suposarà una inversió en el conjunt de l'Estat de 10.000 milions d'euros i de 3.000 milions d'euros en la Comunitat Valenciana.

SEAT S.A., el Grup Volkswagen, PowerCo i les empreses del projecte Future: Fast Forward han anunciat que accepten la resolució del PERTE VEC (397,37 millons d'euros en ajudes) i que seguiran endavant amb la "inversió històrica" de 10.000 milions d'euros per a "transformar Espanya en un hub europeu de mobilitat elèctrica".

En aquest sentit, Wayne Griffiths, president de SEAT S.A., ha destacat que "hui és un dia històric per a tots nosaltres perquè fem un pas estratègic". En aquest sentit, Griffiths ha incidit en el fet que es tracta d'"un primer pas" després del qual "continuarem buscant solucions per a desenvolupar el nostre ambiciós pla d'electrificació".

Un pla que impulsarà la transformació de la indústria espanyola i que ajudarà a crear milers de noves ocupacions i a mantenir la competitivitat estatal.

En aquest sentit, l'acceptació del PERTE VEC implica electrificar les fàbriques que el grup té a Martorell i Pamplona i construir a Sagunt la planta de bateries.

"SEAT S.A. està liderant, des d'Espanya, el desenvolupament dels cotxes de la plataforma Small BEV per al Grup Volkswagen. Aquest projecte democratitzarà l'accés a la mobilitat sostenible a Europa amb cotxes elèctrics made in Spain", ha afirmat el seu president, qui ha agraït "la col·laboració amb les administracions públiques".

"Fa 70 anys SEAT va posar Espanya sobre rodes, i ara posarem a Espanya sobre rodes elèctriques", ha incidit Griffiths.

La construcció de la gigafactoria de bateries a Sagunt crearà al voltant de 3.000 de treballs directes i crearà un conjunt d'empreses adossades que permetran oferir milers de treballs indirectes.

Destacats