Obert el termini de reserves de viatges amb el Bo Turístic de la Comunitat Valenciana

Les estades es podran realitzar des del 19 de setembre en destins de la Comunitat Valenciana

Guardar

Recepció d'un hotel
Recepció d'un hotel

La Generalitat valenciana ha obert el 5 de setembre el termini de reserves dels viatges amb el Bo Turístic "Viatgem". Tots aquells que ho gaudisquen podran obtenir bonificacions en els seus viatges des del 19 de setembre en destins adherits dins de la Comunitat Valenciana. En aquesta nova edició del programa es preveu destinar un total de 8 milions d'euros amb 20.000 bons turístics.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa després de la pandèmia de COVID-19, per a reactivar un dels sectors més importants mitjançant la demanda interna. "Es busca consolidar l'ús d'aquest sector clau en la Comunitat Valenciana, allargant al màxim la temporada gràcies a la diversitat d'oferta mediambiental, gastronòmica i turística que pot gaudir-se durant tot l'any", va afirmar Ximo Puig durant la seua presentació.

Què és el bo Viatgem?

El bo Viatgem és un bo turístic de la Generalitat Valenciana perquè tots aquells empadronats en municipis de la Comunitat Valenciana que el sol·liciten, puguen cobrir les seues estades o paquets turístics en la comunitat per un màxim d'un 60% de l'import i fins a un màxim entre 600 euros.

Amb aquesta mesura, el govern valencià intenta incentivar i activar al sector turístic de la Comunitat Valenciana, que compta amb un gran pes en l'economia de la regió amb milers d'empleats en les tres províncies i que va ser una de les més afectades amb la pandèmia de la COVID-19.

Els requisits per a poder demanar el bo són:

  • L'allotjament o agència de viatge on vulguem gaudir del bo, haurà d'haver-se adherit al programa.
  • Es requerirà una estada mínima de 2 dies d'allotjament.
  • S'haurà de ser major d'edat i estar empadronat en un dels municipis de la Comunitat Valenciana.
  • S'haurà d'aportar un justificant d'empadronament en el moment de la sol·licitud.

Per a les estades entre 2 i 4 nits, es bonifica el 50% de l'estada amb un màxim de 400 euros per bo. Si les estades són més de 5 nits, es bonifica un 60% de l'import amb un màxim de 600 euros per bo.

Impacte de més de 35 milions d'euros

Des que es va iniciar l'octubre de 2020, s'han beneficiat 180.000 persones i ha suposat un impacte directe de més de 35 milions d'euros en el sector turístc. D'aquest total, 21,6 milions d'euros han sigut desemborsament de la Generalitat, mentre que 13,4 milions d'euros han sigut posats per les persones usuàries en les més de 1.000 empreses adherides al programa.

Segons Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, "aquesta iniciativa es va impulsar amb l'objectiu de consolidar la desestacionalització i fomentar el turisme de proximitat en la Comunitat Valenciana". A més, afegia que amb tan sols un augment del 23% de l'import total de les ajudes concedides "s'han aconseguit optimitzar els resultats de manera significativa".

Destacats