Mazón i Catalá clamen contra el "retard" del Corredor Mediterrani: "El necessitem ja"

Polítics i empresaris advoquen per una acceleració de les obres en el 7é Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani celebrat a Madrid

Guardar

Salomé Pradas, María José Catalá, Carlos Mazón, Vicente Barrera i Nuria Montes
Salomé Pradas, María José Catalá, Carlos Mazón, Vicente Barrera i Nuria Montes

"Un retard injustificable". El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, han denunciat a Madrid el retard que estan patint les obres del Corredor Mediterrani, un fet que, per als representants polítics de la Comunitat Valenciana, "evidència el menystinc" del Govern central, en tractar-se d'una "infraestructura clau per a la competitivitat i la cohesió social i per al futur que mereix Espanya".

Polítics i empresaris valencians van participar aquest dijous en la setena edició de l'Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani i segona revisió semestral de 2023 celebrat en el Palau Municipal de Congressos d'IFEMA i organitzat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).

Carlos Mazón amb Vicente Boluda i Juan Roig
Carlos Mazón amb Vicente Boluda i Juan Roig

Missatge al Govern central

La Comunitat Valenciana reclama amb urgència l'avanç del Corredor Mediterrani, segons destacava el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón. Durant la seua intervenció, va subratllar la necessitat d'una infraestructura que permeta mantindre i millorar la capacitat i qualitat del transport de mercaderies a la regió. Mazón va advertir que un nou retard en el Corredor resulta "incomprensible" i va assenyalar que la Comunitat Valenciana no es conformarà amb quedar-se arrere. També va enumerar altres assumptes pendents amb el Govern central, com l'ampliació del Port de València, l'aigua i la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Per la seua part, l'alcaldessa María José Catalá, també va destacar la importància crítica del Corredor Mediterrani per a la ciutat i la urgència del seu desenvolupament. "En el cas de la ciutat de València parlem del canal d'accés, el soterrament de les vies de Serrería i la infraestructura necessària per a connectar tot l'eix mediterrani. Posem a la disposició de l'administració estatal la nostra capacitat de treball, però necessitem que hi haja un impuls definitiu", detallava l'edil.

Carlos Mazón i Fernando Roig
Carlos Mazón i Fernando Roig

Objectiu 2030

El Corredor Mediterrani, malgrat anys de retard, ha experimentat un significatiu impuls en els últims cinc anys, amb fins a 6.000 milions d'euros licitats. El govern d'Espanya no sols se centra en la construcció de la infraestructura, sinó també en la integració amb les xarxes europees de transport i l'avanç de la normativa europea.

S'espera que la connexió entre Almeria i França estiga finalitzada per a 2026, amb la meta de completar la totalitat del projecte per a 2030, incloent-hi la publicació i posada en marxa de totes les fases.

Destacats