La Generalitat llança més de 40 cursos gratuïts de formació en línia en noves tecnologies i eines web

Guardar

cursos
cursos

La Generalitat ha obert el termini de matriculació per a la nova edició de cursos de la plataforma de formació en línia SAPS, que inclou nous cursos dirigits a facilitar l'alfabetització digital de la ciutadania.

La iniciativa, que suposa un augment del 20% de l'oferta formativa de SAPS sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), persegueix facilitar l'acostament de la ciutadania a les noves tecnologies i l'aprenentatge de tasques bàsiques que permeten aprofitar els avantatges que ofereix Internet a tota la societat.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha destacat que "estem reprenent una labor que en els últims anys havia sigut relegada per l'anterior Consell, com és el desenvolupament de plans de formació per a l'alfabetització i la inclusió digitals".

"Hem començat per millorar l'oferta de la plataforma SAPS perquè ja comptàvem amb una oferta formativa estable i en la qual confiaven els usuaris, i seguirem millorant-la amb el pas dels mesos", ha continuat.

Aguiló ha assegurat: "El nostre compromís és amb totes les persones que viuen a la Comunitat Valenciana, que mereixen tenir les mateixes oportunitats, independentment de les seues circumstàncies personals, per a aprofitar totes les possibilitats i avantatges que ofereixen Internet i la nova societat digital en general".

"Però" -ha puntualitzat- "és un compromís al qual ens veiem vinculats, també, per l'obligació de complir els nostres acords amb la Unió Europea i amb la societat, és a dir complir amb l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana, els fons FEDER i el Pla de Transformació Digital de la Generalitat, principalment".

Segons Aguiló, "la Generalitat està fent un gran esforç per revertir la política de deixadesa duta a terme en els últims temps en l'Administració valenciana en matèria TIC. El Pla de Transformació Digital és una part important. No obstant això, si no ens esforcem també en què la nostra societat estiga preparada per a aquests canvis, l'esforç haurà sigut en va".

I ha assegurat: "Una part destacada d'eixa preparació és l'alfabetització digital. Amb una formació adequada en l'ús de les TIC, tindrem una societat que podrà aprofitar els avantatges que ofereix aqueixa transformació, tant en matèria de serveis públics digitals com per a la creació d'ocupació i oportunitats de negoci".

300 alumnes des del mòbil

El període de matriculació està obert des d'aquest dimarts i els nous cursos es podran realitzar en línia, entre el 28 de setembre i el 28 d'octubre, des del portal SAPS de formació gratuïta (www.saps.gva.es).

La Generalitat ha habilitat un total de 300 places per a aquests nous cursos, que són molt intuïtius, d'entre 5 i 15 hores cadascun, i fàcils de realitzar. Així mateix, estan ideats per a servir als usuaris d'introducció a noves tecnologies i eines com el correu electrònic, Internet, l'e-learning o aprenentatge electrònic, com utilitzar els cercadors, etc.

En suma, SAPS explicarà en aquesta edició amb un total de 41 cursos gratuïts, dels quins 30 són de formació encaminada a acostar les TIC a la ciutadania. A més, està previst seguir ampliant aquesta oferta en l'última edició SAPS de l'any, que començarà el pròxim mes de novembre, amb dos nous cursos d'introducció a l'ofimàtica lliure, en concret sobre les eines Calc i Writer de Lliure Office.

Estos se sumaran, així, als ja existents fins al moment i que tracten temàtiques com la tramitació electrònica amb l'Administració, les compres en línia, xarxes wi-fi i P2P, les xarxes socials per a empreses i autònoms, dispositius mòbils iOS i Android i Internet per a menors, entre uns altres.

Així mateix, la plataforma de formació de la Generalitat de la qual forma part el portal SAPS ha patit una recent transformació tecnològica que permet accedir als nous cursos des de mòbils i tablets, a través de les aules virtuals Moodle.

L'ús de l'aplicació Moodle permet millorar l'accessibilitat a la formació en línia i és una eina més per al foment de la inclusió digital en el conjunt de la societat, ja que permet accedir als cursos en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, aquesta evolució tecnològica s'emmarca dins de la política del Consell d'aposta per l'ús i la promoció del programari lliure.

Arxivat a:

Destacats