Jorge Rodríguez: “La Vuelta portarà de nou les comarques valencianes a l’aparador del món”

El president de la Diputació presenta en FITUR les jornades de la ronda ciclista de 2017 que recorreran la geografia valenciana, amb un final d'etapa a Sagunt i un inici a Llíria. Acompanyat pel director de la Vuelta a España, Javier Guillén, i les diputades de Turisme i Esports, destaca la tornada econòmica que el pas de la carrera va deixar el passat any a València

Guardar

Fitur La Vuelta
Fitur La Vuelta

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha presentat aquest dimecres en el marc de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR) les etapes valencianes de la Vuelta a España 2017, que en aquesta ocasió recorreran les carreteres del Camp de Morvedre, el Camp de Turia, la Serrania i el Racó d'Ademús, amb un final d'etapa a Sagunt i una eixida a Llíria.

Rodríguez, acompanyat pel director de la Vuelta, Javier Guillén, i les diputades de Turisme, Pilar Moncho, i Esports, Isabel García, ha assegurat que la ronda ciclista “portarà de nou les comarques valencianes a l'aparador del món”, en referència a la repercussió mediàtica d'un esdeveniment esportiu que arriba a 190 països mitjançant el senyal de 40 canals de televisió.

El president de la Diputació ja va avançar al final de la passada edició de la Vuelta que la institució apostaria per seguir comptant amb alguna etapa de la carrera en successives edicions, donada l'afició al ciclisme en els municipis valencians, el potencial turístic de l'esdeveniment i la tornada econòmica per a les comarques, que el passat any va ser d'al voltant de 500.000 euros.

Si la Vuelta 2016 va arribar al setembre a València, amb una etapa que va recórrer la província de l'interior a la costa entre Requena i Gandia, en aquesta ocasió la ronda visitarà les comarques valencianes els dies 24 i 25 d'agost, en la primera setmana de competició, amb dues interessants etapes de mitja muntanya. La sisena etapa, que començarà a Vila-real, tindrà la línia de meta a Sagunt. Mentre que l'endemà, la carrera partirà de Llíria, amb destinació Cuenca.

L'etapa entre Vila-real i Sagunt té un recorregut de 198 quilòmetres, amb tres ports de tercera categoria, els d’Aín, la Chirivilla i l’Oronet, i dos ports de segona, el d'Eslida i el Garbí. La setena etapa, amb eixida a Llíria, presenta un recorregut de 205,2 quilòmetres i tres ports de tercera categoria, el de la Montalbana, l'Alt de Santa Creu de Moya i l'Alt del Castillo, ja en territori conquès.

Rodríguez ha vinculat els valors del ciclisme, de sacrifici i superació, amb la nova forma de governar en la Diputació de València, una institució “enamorada de la Vuelta i de tot el que transmet tant a nivell esportiu com a nivell social i turístic”.

Per la seua banda, el director de la Vuelta, Javier Guillén, ha destacat “la calor del públic valencià”, que cada vegada que té oportunitat “es bolca amb la Vuelta a Espanya”, i ha segellat la seua relació amb València assegurant que les carreteres de la província “compten amb tots els elements necessaris per a rebre la carrera, tant en infraestructura com en atractiu paisatgístic i, per descomptat, per la gran afició al ciclisme”.

Guillén s'ha referit també a les dues etapes que la ronda ciclista recorrerà enguany en terres valencianes. “Sagunt és una gran arribada d'etapa per a la Vuelta i Llíria una extraordinària eixida pel seu valor històric i patrimonial”, ha assenyalat.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha coincidit amb Javier Guillén en “l'afecte que el públic valencià demostra per aquesta carrera cada vegada que té oportunitat”, i ha instat als veïns dels municipis pels quals discorrerà la carrera a “animar amb totes les seues forces als ciclistes, que fan un esforç terrible en cada etapa”.

Isabel García, diputada d'Esports, ha parlat del ciclisme com un “esport participatiu” i ha fet referència a les diferents competicions ciclistes que s'organitzen a València, on l'afició pel ciclisme només és superada pel futbol, el gran esport de masses. García ha celebrat que “un any més la caravana de la Vuelta, amb més de 3.000 persones, arribarà als nostres municipis amb el seu ambient i el benefici que deixa al seu pas com a dinamitzador econòmic”.

En la presentació de les etapes valencianes de la Vuelta en Fitur han estat presents tant l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, com l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, que han mostrat la seua satisfacció per rebre en els seus municipis les grans figures del ciclisme mundial a l'última setmana d'agost.

Destacats