Ford rebaixa l'edat de prejubilación als 55 anys en la seua proposta per a l'ERO

Al principi de les negociacions es va plantejar que fora de 56 anys

Guardar

Dos treballadors a la fàbrica de Ford a Almussafes
Dos treballadors a la fàbrica de Ford a Almussafes

La direcció de Ford Espanya ha presentat aquest divendres la seua proposta d'acord per a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que busca reduir el nombre de treballadors en 1.144 persones. L'empresa ha plantejat un programa de prejubilacions i un programa d'indemnitzacions per acomiadament, amb inscripcions obertes fins al 30 de juny i eixides fins al 31 de desembre.

Quant al programa de prejubilacions, l'empresa ha rebaixat l'edat d'accés fins als 55 anys, en lloc dels 56 que inicialment es proposaven. Tots els empleats de Ford Espanya nascuts entre l'u de gener de 1960 i el 31 de desembre de 1968 podran acollir-se al programa, excepte aquells vinculats per un contracte d'accés a la jubilació parcial.

Els treballadors d'entre 55 i 56 anys rebran un complement a les prestacions públiques de desocupació del 80% del salari net regulador, mentre que els majors de 57 anys tindran el 85%.

Quant al programa d'indemnitzacions per acomiadament, tots els empleats de Ford Espanya nascuts des de l'1 de gener de 1960 seran elegibles, amb excepció d'aquells vinculats per un contracte temporal, de relleu o d'accés a la jubilació parcial.

Els empleats de fins a 54 anys complits rebran una indemnització equivalent a 45 dies per any de servei, amb un màxim de 42 mensualitats de salari brut anual i un mínim d'una anualitat, amb una millora de 20.000 euros bruts d'indemnització addicional a la quantitat corresponent. Els empleats amb 55 a 63 anys percebran una indemnització segons les taules específiques del conveni.

Els sindicats hauran de valorar ara la proposta de l'empresa. UGT, el sindicat majoritari, reclamava en l'anterior reunió del dimarts una rebaixa en l'edat per a poder acollir-se als plans d'acompanyament cap a la jubilació, als 54 i 53 anys, així com ampliar la vigència d'aqueix pla fins al 31 de desembre. A més, demanava "oferir unes quantitats d'indemnització prou atractives" i "possibilitats reals de recol·locació laboral" perquè s'acollira personal més jove.

Per part seua, STM ha explicat que, al seu judici, la proposta "millora sensiblement" les anteriors amb la rebaixa de la prejubilació de 55 a 56 anys, que permet que el nombre d'empleats que poden acollir-se de manera voluntària augmente. També ha destacat l'ampliació del període d'eixida fins al 31 de desembre, ja que inicialment s'havia previst el 30 de juny.

No obstant això, STM ha assenyalat que algunes de les seues propostes, com "respectar l'antiguitat", recuperar treballs subcontractats o reduir el nombre de llocs afectats, no s'han complit, com tampoc la seua petició que es reflectisca expressament per escrit que les eixides siguen voluntàries.

La pròxima reunió tindrà lloc el dilluns a les 10 hores.

Arxivat a:

Destacats