Ford planteja aplicar un nou ERTO durant el segon trimestre davant l'escassetat de components i microxips

Guardar

 Els enginyers són dels treballs més demandats en la Comunitat
Els enginyers són dels treballs més demandats en la Comunitat

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat als sindicats la necessitat d'aplicar un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) durant el segon trimestre de l'any, amb una duració de 15 dies, per a les plantes de vehicles i motors motivat per l'escassetat de components i microxips.

L'empresa ha traslladat als sindicats, en una reunió de la comissió consultiva convocada d'urgència aquest dilluns, que continua la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components, segons ha informat UGT, el sindicat majoritari, en un comunicat.

Sobre aquest tema, l'organització sindical ha anunciat que aquest dimarts acordarà amb la direcció el nou ERTO per al trimestre vinent "sempre que es mantinguen intactes les condicions actuals" i ha justificat la mesura "donada la situació d'incertesa provocada per la crisi de semiconductors i la inestabilitat en la cadena de subministraments".

Actualment, la planta de Ford Almussafes té vigent un ERTO en Operació de Vehicles durant el primer trimestre de 2022. La direcció va pactar amb UGT un nou ERTO per a les plantes de vehicles i departaments auxiliars de 15 dies laborals de parada completa en aquest primer trimestre, una setmana per mes, que afecta 4.764 treballadors.

En concret, els dies de parada que contemplava eren el 24, 28 i 31 de gener, el 4, 7, 11, 14, 21 i 25 de febrer i el 4, 14, 15, 16, 17 i 31 de març, si bé el calendari ha estat subjecte a diverses modificacions davant la inestabilitat del subministrament.

Arxivat a:

Destacats