Ford estudia ajornar les inversions d'electrificació a Almussafes, segons afirma UGT després d'una visita de directius

Guardar

Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona
Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona

Ford està estudiant donar un "canvi de pas" i "ajornar qualsevol decisió que tinga a veure amb inversions" per a l'electrificació de la fàbrica de la multinacional a Almussafes.

Així ho ha explicat el sindicat majoritari en la factoria, UGT, en un comunicat després de la visita que han realitzat a Almussafes el director d'Operacions de Ford Motor Company, Kumar Galhotra, i el seu equip dels Estats Units aquest dijous i divendres. La visita s'ha produït enmig de la incertesa sobre l'arribada de les inversions perquè Almussafes fabrique la nova generació de vehicles elèctrics de la signatura a Europa.

UGT ha advertit que "aquest nou posicionament per part de la companyia suposa una alteració de l'inicialment establert i acordat" i situa a la plantilla tant de València com del conjunt de Ford Europa "en el filferro". "Esperem concreció en un temps breu per part de la direcció mundial de Ford davant aquest canvi de pas", ha assenyalat.

Mentre Ford, a Detroit, "revalua" les possibilitats d'electrificació per a Almussafes, el sindicat ha reclamat que l'empresa "ha de garantir càrrega de treball suficient per a mantindre la plantilla, inicialment prevista en els plans per l'electrificació". En eixe sentit, ha plantejat que es potencie la fabricació de vehicles híbrids.

UGT ha subratllat que la seua posició negociadora romandrà "inalterable" mentre "no quede buidada eixa incògnita", "quede compromesa eixa càrrega de treball", que xifra en al voltant de "200.000 cotxes a l'any", i es permeta "la transició a l'electrificació sense més sobresalts".

A més, ha indicat que la companyia "haurà de garantir una data de revisió del Pla d'Electrificació durant eixe procés de transició que ara s'allarga". "En cas contrari, l'empresa no podrà pretendre negociar més mesurades de flexibilitat, almenys amb la UGT", ha insistit.

En aquest marc, UGT i la direcció s'han emplaçat a tornar a reunir-se al desembre. El sindicat ha remarcat que "la pilota està en el camp de l'empresa i, malgrat la complexitat del moment, ha d'haver-hi claredat i determinació per part seua".

En cas de ser així, UGT ha assegurat que estarà disposat a "oferir solucions", "si és que realment Ford vol continuar amb eixa aposta de futur i no continuar durant més temps instal·lats la indecisió".

"El futur de Ford Europa està en qüestió, i així es posarà en evidència aquesta setmana vinent des de Colònia (Alemanya), a través de les primeres mobilitzacions que es duran a terme" en aquesta ciutat, ha explicat el sindicat, que insta la signatura de l'oval a donar "respostes" perquè a València la companyia "té un acord" amb UGT que complir.

L'any passat es va anunciar que la fàbrica d'Almussafes era la triada per Ford per a produir la seua nova plataforma de vehicles elèctrics a partir de 2025, una decisió que assegurava la càrrega de treball en els pròxims anys, però no va evitar que s'haguera de redimensionar la plantilla amb un ERO que ha afectat 1.124 treballadors. D'altra banda, en les últimes setmanes, a causa de la reducció de vendes, la fàbrica d'Almussafes està aplicant jornades industrials per a detindre la producció.

Amb vista a l'electrificació, el Ministeri d'Indústria va aprovar la sol·licitud de Ford per a la línia de bateries de la segona convocatòria del Perte VEC, amb 37,6 milions d'euros, i l'empresa també ha sol·licitat les ajudes dirigides a la cadena de valor del vehicle elèctric.

Arxivat a:

Destacats