Ford Almussafes pararà la producció completa del 7 a l'11 de novembre

Les plantes d'operacions de vehicles i muntatge i mecanitzat de motors pararan la seua activitat per l'ERTO

Guardar

Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona
Un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona

Ford Almussafes ha programat una aturada "completa" de la seua producció entre el 7 i l'11 de novembre en les plantes d'operacions de vehicles i muntatge i mecanitzat de motors. Una aturada que s'emmarca en el marc de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que té en vigor la factoria.

Tal com han informat des dels sindicats, l'empresa ha comunicat aquesta decisió durant la comissió mixta de seguiment de l'ERTO celebrada aquesta vesprada per la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components.

Concretament, la direcció ha informat que pararà la producció completa del 7 a l'11 de novembre i, per a això, en Operacions de Motors els dies 8, 9, 10 i 11 previstos inicialment com parada Body 3, són ara parada completa; mentre que els dies 4, 18, 21 i 25 previstos com a parada completa seran ara parada Body 3.

En Operacions de Motors, s'ha comunicat una parada completa en muntatge i mecanitzat del 7 a l'11 de novembre. Per això, es trasllada l'ERTO del 14 novembre al divendres 11 de novembre i es trasllada l'ERTO del 19, 20 i 21 de desembre al 8, 9 i 10 de novembre.

Es confirma el dia de parada total el dilluns 7 així com l'ERTO previst per al 2, 3 i 4 de novembre en Muntatge de motor i el dels dies 5, 6, 12 i 13 de novembre en Mecanitzats.

La setmana passada la direcció de Ford va acordar amb el sindicat majoritari en la planta d'Almussafes, UGT, la pròrroga de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació que hi ha en vigor en la factoria fins al 31 de desembre, en les mateixes condicions en les quals s'ha vingut desenvolupant.

La fàbrica valenciana ha estat encadenant diversos ERTO des de 2020 que afecten la totalitat de la plantilla de manera parcial o total. Les condicions salarials dels ERTO que s'han estat desenvolupant passen per un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacances.

Arxivat a:

Destacats