Ford Almussafes cancel·la tres dies d'ERTE en la fabricació de motors davant la "inestabilitat" del subministrament

Guardar

Fàbrica de Ford Almussafes
Fàbrica de Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha tornat a modificar de nou les jornades d'atur establides en l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que té vigent fins a finals d'any, amb la cancel·lació de tres dies de parada en la planta de fabricació de motors, davant la "inestabilitat" de subministrament de microxips semiconductors i components, segons han informat Europa Press fonts sindicals.

L'empresa ha informat d'aquesta decisió als representants dels treballadors en la reunió de la comissió mixta de seguiment de l'ERTO celebrada durant la vesprada d'aquest dimecres.

En concret, la direcció de Ford ha anunciat la cancel·lació dels dies d'ERTO previstos per al divendres 29 de novembre, el dimarts 2 i dimecres 3 de novembre per als treballadors de muntatge en la planta de fabricació de motors. Aquests dies passen a ser de producció.

A més, ha confirmat la parada total de producció prevista del 2 al 5 de novembre en operacions de vehicles.

Després de conéixer aquests nous canvis, el secretari del Comité d'Empresa i portaveu d'UGT en Ford Almussafes, José Luis Parra, ha lamentat que la comissió de seguiment de l'ERTO s'estiga "convertint pràcticament en una reunió quasi fixada totes les setmanes" i ha posat l'accent que la situació és "molt delicada i difícil", amb una "incertesa que està colpejant durament a tot el sector".

Parra ha insistit a més en la "preocupació" del sindicat majoritari pels treballadors del torn de nit, que inicialment estava suspés "fins a finals d'octubre, però que segueix en aquesta situació, ha precisat. Una qüestió per la qual va preguntar a l'empresa de la reunió que van mantindre aquest mateix dimarts. "Porten sis mesos de desocupació consumits, el pagament de prestacions disminueix, és un problema complicat i d'una gravetat incipient que s'està acreixent", ha lamentat.

Per part seua, el portaveu de STM, Dani Portillo, ha manifestat que des d'aquest sindicat són "conscients i realistes" sobre la situació que travessa "no sols la planta" sinó el sector del motor en general. No obstant això, ha criticat que s'avise "amb tan poc temps" a la plantilla perquè això pot suposar un problema de conciliació familiar.

A més, considera que es podrien programar formacions per als empleats els dies en què no es pot produir "i no enviar a tothom a ERTO". De qualsevol manera, ha insistit que és "una situació sobrevinguda" que els "ha tocat viure".

Així mateix, el portaveu de CGT Mariano Bosch també veu "preocupant la inestabilitat" dels treballadors, que "no saben si treballaran la setmana que ve". "Esperem que això comence a remuntar prompte, els treballadors no poden estar plantejant-se d'un dia per a un altre si estaran en un expedient o treballaran. Ja és un tema econòmic, hi ha companys que porten molt temps en ERTO amb un minvament de salari molt important", ha lamentat.

Arxivat a:

Destacats