Ford Almussafes redueix els aturs de l'ERTE i produirà parcialment del 13 al 29 d'octubre

Guardar

Operaris treballant a la planta Ford Almussafes
Operaris treballant a la planta Ford Almussafes

La direcció de Ford en la planta d'Almussafes (València) ha acordat aquest divendres amb els sindicats reduir les jornades d'atur inicialment previstes en l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que va pactar amb UGT fa una setmana arran dels problemes de subministrament de microxips semiconductors que afecten el sector de l'automoció, segons han informat Europa Press fonts sindicals.

A pesar que la "inestabilitat en el subministrament" de semiconductors i components continua, en la Comissió de Seguiment de l'ERTO d'aquest divendres s'ha posat en relleu que la fàbrica està "en condicions de produir parcialment" en alguns dels dies d'ERTO, que inicialment preveia una 'parada total' de 33 dies en les plantes de Vehicles i 15 en la planta de Motors, entre el 4 d'octubre i el 23 de desembre.

D'aquesta manera, el calendari es modifica per a plantes de fabricació de Vehicles i finalment produiran parcialment del 13 al 29 d'octubre. En concret, els dies 13, 14 i del 18 al 29 treballarà el sistema A en torn de matí i el sistema B en torns de matí i vesprada. El dia 15, el sistema A i el sistema B treballaran només en torn de matí.

Per tant, estarà suspés parcialment el sistema B el divendres 15 a la vesprada, el torn de nit tots els dies d'octubre, encara que s'aplicarà rotació per a evitar la seua afectació permanent per la suspensió. El sistema A no està actiu en el torn de vesprada, per la qual cosa no suposa suspensió. En conjunt, suposa menys jornades d'atur de les inicialment pactades.

Arxivat a:

Destacats