Ford Almussafes insisteix en "rebaixes salarials" i apunta que el torn de nit té "data de caducitat"

Guardar

Planta de Ford en Almussafes
Planta de Ford en Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha insistit aquest dimarts en la necessitat d'escometre "rebaixes salarials" en la plantilla per a atraure nous projectes a la fàbrica i ha apuntat que el torn de nit té "data de caducitat", segons han informat fonts sindicals a Europa Press.

L'empresa ha tornat a plantejar retallades en els salaris dels empleats durant la tercera reunió de la taula de diàleg que va obrir el passat 4 d'octubre amb el Comité d'Empresa per a abordar el futur de la planta valenciana, en el marc del redisseny del seu negoci a Europa, dins d'una aposta per fabricar menys models i centrar-se en els híbrids i elèctrics. La pròxima cita serà el dimarts que ve.

La direcció de Ford Almussafes ha presentat un estudi que compara les condicions dels treballadors d'aquesta fàbrica amb els convenis en el sector de l'automoció dels seus competidors per a argumentar que en aquesta planta "els treballadors cobren més i tenen més dies lliures que en la resta", han explicat des dels sindicats.

Per part seua, des d'UGT, sindicat majoritari en Ford Almussafes, han manifestat que diversos assumptes que "han de ser tractats com més prompte millor". En primer lloc, el sindicat ha demanat a l'empresa que "es pronuncie de manera oficial com més prompte millor" respecte al futur del torn de nit, en el qual treballen unes 700 persones, que segueixen en ERTO.

No obstant això, el secretari general del Comité d'Empresa i portaveu d'UGT, José Luis Parra, ha explicat a Europa Press que, encara que la direcció s'ha compromés a donar una resposta "prompte", ja ha apuntat que aquest torn té "data de caducitat".

Un altre dels temes que UGT ha posat sobre la taula és el dels contractes de fixesa dels empleats de l'escola d'aprenentes "ja que no queden pràcticament contractes de relleu disponibles", apunta el sindicat. Aquest tema s'ha acordat discutir-lo en la Comissió de l'Observatori per a l'Ocupació aquesta mateixa setmana.

Quant al Pla d'Igualtat, UGT ha demanat que s'actualitze conforme a la normativa vigent i que siga millorat. I respecte al teletreball, el sindicat ha reclamat la "normalització" d'aquest nou tipus de contracte i que done lloc a una certa "flexibilitat horària".

Sobre el desenvolupament de la planta de Pintures, s'ha acordat substanciar una nova figura professional, tal com es va acordar el mes de juliol passat.

Respecte a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) acordat el mes d'abril passat i que aconsegueix a prop de 600 treballadors, UGT ha interpel·lat a la direcció per la "congelació de les eixides" en la planta de Mecanitzats.

Finalment, el sindicat ha incidit en la "necessitat" de tancar les reunions corresponents als Plans de Desenvolupament de Carrera (PDC) d'octubre en totes les plantes aquesta mateixa setmana. "Que es desenvolupen amb normalitat serà important perquè no entorpisquen les negociacions", subratllen des d'UGT.

La direcció s'ha compromés a contestar totes aquestes qüestions en el termini màxim de 15 dies.

Per part seua, el sindicat de STM ha sol·licitat informació dels costos salarials respecte al cost de vehicles durant els últims deu anys, especialment el relatiu al de la gerència, posat al fet que el de plantilla figura en el conveni col·lectiu.

Arxivat a:

Destacats