L'Ere de Ford Almussafes acomiadarà a 1.100 empleats

El 20 % de la plantilla total es veurà afectada

Guardar

Logo de Ford en l'entrada de la fàbrica d'Almussafes
Logo de Ford en l'entrada de la fàbrica d'Almussafes

La direcció de Ford España ha informat aquest divendres als sindicats que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) previst a la fàbrica d'Almussafes afectarà uns 1.100 empleats aproximadament. Així ho ha traslladat aquest divendres a la comissió negociadora amb la qual aquest divendres l'empresa ha iniciat el període de consultes per a aplicar l'ERE. Cal recordar que en l'actualitat, la plantilla de la factoria d'Almussafes equival a uns 5.750 treballadors.

El secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, va assenyalar abans de la negociació del nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) "no seria senzilla" perquè, "per descomptat, afectava un nombre important de treballadors", però va destacar que fins ara s'havien evitat "eixides traumàtiques" i que confiava que tornaria a ser així.

El dirigent sindical va recordar que la fàbrica de Ford a Almussafes s'enfrontava a "un excedent de plantilla que ja se sabia que s'anava a produir a conseqüència de la pèrdua dels vehicles que ja s'havia anunciat i fins a l'arribada dels cotxes elèctrics és clar que hi ha ací una vall que cal superar".

"Fins hui ho hem fet des de la secció sindical d'UGT --majoritari en la factoria-- evitant eixides traumàtiques i aqueix és l'objectiu", va assegurar Ismael Sáez.

No obstant això, va dir que creia que "no seria una negociació senzilla, per descomptat afecta un nombre important de treballadors". "Hem demostrat a vegades que hem sigut capaços de superar-ho, jo confie que ho farem de nou", va concloure.

La direcció de Ford España va anunciar el passat 3 de març l'obertura d'un període de consultes per a aplicar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE).

A l'abril d'enguany està previst el cessament de la fabricació dels models S-Max i Galaxy perquè la multinacional està accelerant la seua estratègia cap a l'electrificació total dels seus vehicles de passatgers en 2030 i de tot el seu dossier en 2035. Així, la factoria d'Almussafes es quedarà amb la producció sol del Kuga, el de major pes actualment, fins a la fabricació dels nous elèctrics La fàbrica d'Almussafes va ser la triada per a produir la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir de 2025, una decisió que va assegurar la càrrega de treball en els pròxims anys.

Encara que l'adjudicació dels nous vehicles elèctrics va suposar garantir el futur de la fàbrica, la direcció de l'empresa va avançar que la transformació de la producció suposaria redimensionar la plantilla perquè la fabricació de vehicles elèctrics requereix menys mà d'obra.

Arxivat a:

Destacats