El Consell equipararà fiscalment a famílies monoparentals i nombroses

Guardar

16-8-12_FOTO_AIbanez-S.A._Hacienda
16-8-12_FOTO_AIbanez-S.A._Hacienda

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, i la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, s'han reunit per a abordar l'equiparació en el tractament fiscal de les famílies monoparentals a les nombroses en el tram autonòmic de l'impost sobre la renda de persones físiques. Durant la reunió, s'han estudiat diferents propostes amb la finalitat d'igualar el tractament de les famílies monoparentals i les nombroses.

Tant Ibáñez com Ferrando han precisat que la proposta es concretarà en pròximes reunions, on es determinaran les deduccions fiscals, bonificacions i exempcions en les taxes i en el tram autonòmic de l'IRPF per a famílies monoparentals amb la finalitat d'incloure la mesura en la llei d'Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2017.

El secretari autonòmic d'Inclusió, de qui ha partit la proposta, ha recordat que, segons l'últim informe de Save the Children, "el 53,3% de les llars monoparentals està en risc d'exclusió social i precisament aquests han estat oblidats i menyspreat per l'anterior Govern autonòmic".

Per això ha assenyalat que aquestes mesures, així com la recent creació de la Direcció general d'Infància i Adolescència, "van encaminades a trencar la transmissió generacional de l'empobriment, ja que un 80% dels xiquets i les xiquetes nascuts en un entorn empobrit, ho seran de majors. No podem construir una societat on l'empobriment s'herete", ha subratllat.

Per la seua banda, Clara Ferrando ha indicat que els problemes econòmics de les famílies nombroses amb baixos recursos són els mateixos que els que tenen les famílies monoparentals més desfavorides, per la qual cosa "el tracte fiscal hauria de ser el mateix. Els models de famílies han canviat i l'Administració ha d'adaptar-se a la nova realitat".

Així mateix, la secretària autonòmica ha evocat el compromís del Pacte del Botànic de prioritzar el rescat de les persones i ha evidenciat que en aquests moments les famílies monoparentals "són una realitat, moltes ho estan passant mal i hem de donar-los resposta".

"Som una comunitat infrafinançada i els nostres recursos i la nostra autonomia fiscal són limitats, però farem els esforços necessaris per a incrementar la justícia social", ha assegurat Ferrando.

Ibáñez ha destacat també la perspectiva de gènere continguda en aquestes propostes perquè, ha indicat, "el 82% de famílies monoparentals estan compostes per dones amb fills" i suposa, a més, "una aposta per la igualtat en la diversitat, al no marginar a cap tipus de famílies".

El Consell defensa "un nou model de polítiques de família sense imposicions ideològiques, que desvincula les competències de famílies a les d'igualtat de gènere i elimina com a imposició ideològica l'ús de la maternitat com una complementarietat de ser dona i de la família", ha afirmat Alberto Ibáñez.

Per això, ha subratllat el "compromís i obstinació" del Consell en la "promoció dels drets socials i en la consecució d'uns pressupostos per a garantir-los".

Arxivat a:

Destacats