El Comitè de Stadler reclama el suport de les Corts per resoldre el conflicte laboral amb l’empresa

Guardar

Standler
Standler

El Comitè d’Empresa de Stadler Rail SAU d’Albuixech, ha estat rebut este matí al despatx del President de les Corts Valencianes, Enric Morera, a qui han traslladat el punt en el qual es troba la negociació col·lectiva per a tancar un nou conveni en l’empresa. Segons han informat, s’estan donant passes importants per a la resolució del conflicte i hi ha una negociació oberta en la qual l’empresa està acceptant algunes de les reivindicacions dels treballadors de la factoria especialitzada en fabricació de trens i tramvies, però encara resten importants compromisos per assolir i tancar.

Des del Comitè d’Empresa, format per UGT, CCOO i CGT destaquen que els treballadors i treballadores “ja han fet molts esforços en els pitjors anys de la crisi, s’ha perdut molt amb l’anterior conveni amb motiu d’eixa crisi i s’accedí a treballar en eixes condicions, però ara la situació és ben diferent i per això no s’entén que s’hagen de produir més retallades en les condicions laborals”.

Segons ha destacat el President de les Corts, “és d’interés de tots que es produïsca un bon acord entre l’empresa i els treballadors perquè esta factoria ubicada a Albuixech continue sent una empresa competitiva i de qualitat. És evident que es tracta d’una empresa de referència del sector i és de gran importància per a l’economia valenciana i per a la reindustrialització però, com bé defensa el comitè, eixa competitivitat no es pot basar en la precarització de les condicions laborals, més encara si tenim en compte l’esforç que han fet en els anys més durs de la crisi els treballadors i treballadores d’esta factoria”.

El President traslladarà la informació que li ha lliurat el Comitè d’Empresa de Stadler als grups parlamentaris, encara que els representants dels treballadors també han tancat una ronda de reunions amb les diferents formacions polítiques per a informar-los de primera mà i demanar-los, si cal, que materialitzen les seues reivindicacions en iniciatives parlamentàries. També, el President Morera s’ha compromés en fer arribar la informació a la Cònsol de Suïssa en València -perquè l’empresa és propietat en l’actualitat d’un empresari suís-, a la Conselleria d’Economia i a la patronal valenciana.

Des del Comitè d’Empresa han agraït la recepció en les Corts per part del seu President i el suport institucional que estan rebent.

Arxivat a:

Destacats