Edwards Lifesciences tria València per a una inversió milionària en una fàbrica de vàlvules cardíaques

La Comunitat Valenciana es consolida com a destí d'inversions internacionals després de l'aposta d'Edwards Lifesciences d'instal·lar la seua nova fàbrica a Moncada

Guardar

Persones treballadores d'Edwards Lifesciences
Persones treballadores d'Edwards Lifesciences

El Consell ha aprovat la declaració de Projecte Territorial Estratègic (PTE) per a la iniciativa presentada per la multinacional nord-americana Edwards Lifesciences Technology. Este projecte se centrarà en la producció de material mèdic en el terme municipal de Moncada. Edwards Lifesciences, líder mundial en la fabricació de vàlvules cardíaques i sistemes de monitoratge hemodinàmic, té presència en 32 països i ja compta en l'actualitat amb una seu al Parc Tecnològic de Paterna.

La declaració d'este projecte com PTE respon al seu elevat component tecnològic i innovador, complint amb els requisits de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP). Encara que no s'han revelat més detalls a causa de la confidencialitat de les negociacions, l'empresa ha estat treballant en esta iniciativa durant mesos. Anteriorment, es va considerar la instal·lació de la fàbrica a Llíria amb una inversió pròxima als 300 milions d'euros.

Atracció d'ocupacions i inversió

Ruth Merino, consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, destacava este dilluns en la roda de premsa posterior al ple del Consell que este projecte "portarà milers d'ocupacions i centenars de milions d'euros d'inversió". Merino va subratllar que este anunci és una excel·lent notícia per a la Comunitat Valenciana, ja que impulsarà la indústria, crearà ocupació i atraurà riquesa a la regió.

Merino ha ressaltat que, amb esta tramitació de Projecte Territorial Estratègic, es "agilitza la tramitació per a tota la instal·lació, s'elimina la burocràcia i es fa que la companyia estiga convençuda que es garantirà l'establiment de la seua empresa".

"Estem convençuts que, agilitzant i posant fàcil tots els tràmits, que és en el que consistixen estos projectes territorials estratègics, també hi ha un efecte reclam, perquè s'augmenta sens dubte la seguretat jurídica de les grans inversions en la Comunitat Valenciana", ressaltava.

La consellera va defendre la decisió de no realitzar un tràmit de consulta pública per a evitar especulació sobre els terrenys i mantindre la confidencialitat de les negociacions. "Seguirem amb cautela a l'hora de donar notícies i concretar xifres perquè l'empresa ho demana. És una inversió seua, nosaltres simplement facilitem per a agilitzar tràmits i que tinga més seguretat jurídica", va concloure Merino.

La portaveu del Consell, Ruth Merino
La portaveu del Consell, Ruth Merino

L'Ajuntament de Moncada celebra la notícia

Per part seua, l'Ajuntament de Moncada ha celebrat la notícia de l'aprovació del PTE per al parc empresarial Moncada III. Segons han afirmat en un comunicat, des de fa més de dos anys, el consistori ha estat treballant per a convertir el polígon III de Moncada en un parc empresarial modern i competitiu. Amb més d'un milió de metres quadrats de superfície, este polígon es troba estratègicament situat entre els ports de València i Sagunt i té accés directe a la A-7. És l'últim polígon industrial per urbanitzar en la franja que va des de Sagunt fins a Riba-roja de Túria.

El propòsit de l'ajuntament és desenvolupar una àrea industrial atractiva per a empreses tecnològiques i innovadores. Este desenvolupament no sols modernitzarà la infraestructura local, sinó que també atraurà inversió i crearà oportunitats d'ocupació, alineant-se amb la visió d'Edwards Lifesciences d'expandir la seua producció i operacions a la regió.

Què és Edwards Lifesciences?

Edwards Lifesciences és una multinacional estatunidenca reconeguda mundialment pel seu lideratge en el desenvolupament i la fabricació de productes mèdics innovadors, especialment en el camp de les vàlvules cardíaques i els sistemes de monitoratge hemodinàmic. Fundada en 1958 per l'enginyer Milers "Lowell" Edwards, l'empresa ha sigut pionera en solucions mèdiques avançades que milloren la vida de milions de pacients amb malalties cardiovasculars.

La seu principal d'Edwards Lifesciences es troba en Irvine, Califòrnia, i l'empresa té presència en més de 32 països al voltant del món. El seu compromís amb la innovació i l'excel·lència ha portat a la creació d'una àmplia gamma de productes mèdics que aborden necessitats crítiques en l'atenció cardiovascular.

Dins de les seues àrees d'especialització i productes, destaca per les seues vàlvules cardíaques transcatèter i pel desenvolupament de sistemes avançats de monitoratge hemodinàmic. A més, l'empresa invertix significativament en recerca i desenvolupament (I+D) per a mantindre la seua posició de lideratge en la innovació mèdica. L'empresa col·labora amb metges, científics i centres d'investigació de tot el món per a desenvolupar noves tecnologies i millorar les existents.

Seu d'Edwards Lifesciences a Paterna
Seu d'Edwards Lifesciences a Paterna

La Comunitat Valenciana, destí d'inversió atractiu

L'aprovació del PTE per a Edwards Lifesciences és un exemple més de com la Comunitat Valenciana s'ha consolidat com un destí atractiu per a la inversió internacional. L'obertura de centres tecnològics per part de multinacionals com Volkswagen, Amazon, Stadler, Ford, bp, Hitachi, HP, TMEIC, Siemens Mobility, UBE i T-Systems, confirma que la regió és un lloc ideal per a invertir en sectors d'alt valor afegit i en el procés de reindustrialització.

Diversos factors contribuïxen a esta atracció d'inversions, entre ells, la ubicació estratègica de la Comunitat Valenciana, la seua eficient xarxa de comunicacions i la seua capacitat per a generar talent. Des de 2015, la inversió estrangera a la regió ha triplicat, superant els registres dels últims 20 anys, i posicionant a la Comunitat Valenciana entre les primeres en el rànquing nacional d'inversió forana.

L'aprovació del Projecte Territorial Estratègic per a Edwards Lifesciences a Moncada marca una fita significativa per a la zona i reflectix l'atractiu creixent de la província per a les grans inversions internacionals. Este projecte no sols portarà amb si una inversió milionària i la creació de milers d'ocupacions, sinó que també contribuirà al desenvolupament d'una infraestructura industrial moderna i competitiva.

El suport del Consell i la cooperació de l'Ajuntament de Moncada han sigut crucials per a facilitar la instal·lació d'esta multinacional. L'estratègia d'agilitzar tràmits i oferir un entorn favorable i segur per a les inversions demostra la visió i el compromís de les autoritats locals i regionals per a fomentar el creixement econòmic i tecnològic de la regió.

En un context global on la competitivitat i la innovació són claus, la Comunitat Valenciana es posiciona com un referent en l'atracció d'inversions d'alt valor afegit, assegurant un futur pròsper i sostenible per als seus ciutadans.

Destacats