Economia convoca ajudes per a impulsar plans de competitivitat industrial sostenible

El termini per a presentar les sol·licituds comença el pròxim 10 de maig i finalitzarà el 10 de juny de 2022, tots dos dies inclosos

Guardar

Un operari treballant en una industria
Un operari treballant en una industria

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha llançat la convocatòria d'ajudes per a recolzar plans integrals que impulsen la competitivitat industrial sostenible, desenvolupats per associacions empresarials i agrupacions empresarials innovadores de la Comunitat Valenciana, amb una dotació de 1,65 milions d'euros.

Aquestes subvencions, que s'han publicat aquest dimarts, 3 maig, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV), formen part de la cinquena fase d'implantació del PEIV 2018-2023.

L'ajudes estan destinades a les associacions empresarials del sector agroalimentari, automoció, biotecnologia, ceràmica, vidre i materials de construcció no metàl·lics, cuir i calçat, energia, envasos i embalatges, paper i arts gràfiques, sector espacial i aeronàutic, joguet i productes infantils, fusta, moble i il·luminació, marbre, pedra natural i àrids, metall-mecànic, plàstic, producció audiovisual, de videojocs i animació, indústria química, tèxtil i valorització de materials.

Aquesta convocatòria d'ajudes complementa la publicada el passat 23 de novembre de 2021, que comptava amb un pressupost de 43,05 milions d'euros per a les pimes industrials de la cinquena fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, (PEIV 2018-2023).

Actuacions subvencionables

D'acord amb l'ordre publicada en el DOGV, cadascun d'aquests sectors comptarà amb una dotació pressupostària de 97.000 euros per a subvencionar actuacions que s'emmarquen en alguna de les tipologies prioritzades en el PEIV entre les quals es troben: la innovació amb accions com la millora de la gestió de la innovació interna de les empreses, la reconversió de processos productius cap a la fabricació de productes diferenciats, la transferència d'innovació entre diferents sectors, la transferència de coneixement i la vigilància tecnològica i de mercats.

A més, també podrà optar a una subvenció la Indústria 4.0 amb accions per a intensificar la transformació digital dels processos industrials i l'ús de tecnologies habilitadoras, así com a organització d'accions formatives i de divulgació en noves tecnologies relacionades amb la indústria 4.0 i la transformació digital; o la Internacionalització i cadena de valor amb accions de promoció exterior, prospecció de mercats globals, màrqueting digital, economia circular, 'green deal' i Objectius de Desenvolupament Sostenible.

D'altra banda, també es podrà subvencionar la formació i talent amb accions de promoció de la FP Industrial, formació en centres de treball i FP Dual, bases de dades de professionals formats i accions formativa; o la cooperació amb accions per a potenciar consorcis de cooperació i fomentar la col·laboració entre empreses.

D'aquesta manera, el pressupost mínim subvencionable del pla d'actuació serà de 10.000 euros, IVA exclòs.

Termini de sol·licituds

El termini per a presentar de les sol·licituds comença el pròxim 10 de maig i finalitzarà el 10 de juny de 2022, tots dos dies inclosos.

La presentació es realitzarà obligatòriament a través del tràmit telemàtic dissenyat per a aquestes ajudes. Les entitats sol·licitants trobaran les instruc-ciones per a emplenar electrònicament la sol·licitud general de subvenció en aquest enllaç.

 

Arxivat a:

Destacats