El Consell donarà una ajuda al lloguer a qui porte 6 mesos esperant un habitatge públic

Es tracta d'una de les mesures que es troben incloses en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana 2023

Guardar

Un edifici d'habitatges Imatge: Unsplash
Un edifici d'habitatges Imatge: Unsplash

El conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat hui en l'hemicicle de les Corts Valencianes les inversions que s'han introduït en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pròxim any 2023.

Així, una de les mesures més destacades és l'ajuda al lloguer "automàtica" de la qual podran ser beneficiàries totes aquelles persones que porten almenys sis mesos esperant a obtindre un habitatge públic.

D'aquesta manera, aquesta bonificació al lloguer facilitarà l'accés a una casa als qui hagen sol·licitat en el registre públic un habitatge públic fa més de sis mesos i encara es troben en llista d'espera.

Serà una mesura en la qual l'administració pública autonòmica invertisca una dotació total de dos milions d'euros. D'aquesta manera, les persones beneficiàries d'aquesta ajuda automàtica hauran d'estar inscrits en el registre de demandants d'habitatge des de fa, almenys, sis mesos.

Aquesta mesura es troba dins dels comptes públics que la Generalitat ha creat per al pròxim any 2023 i que han aconseguit unes xifres de rècord. Precisament, destaca l'increment milionari en la partida destinada a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

En aqueix sentit, es tracta d'un departament la dotació econòmica del qual per al pròxim any ha passat de 187 milions als 402,3 milions. "Volem fer valdre els drets davant la lògica de mercat, són pressuposats pensats per a lluitar contra l'emergència habitacional", ha assegurat el conseller i vicepresident segon del Consell Héctor Illueca.

Destacats