La Comunitat Valenciana rep la major inversió industrial de la història d'Espanya

El Consell autoritza posar en marxa l'ajuda per a desenvolupar a Sagunt la factoria de Volkswagen

Guardar

Àrea on es realitzarà la futura gigafactoría de bateries del Grup Volkswagen (Generalitat Valenciana)
Àrea on es realitzarà la futura gigafactoría de bateries del Grup Volkswagen (Generalitat Valenciana)

La Comunitat Valenciana va a rebre la que, fins hui, és la major inversió industrial realitzada en el conjunt de l'Estat. Una inversió que arribarà a la xifra de 10.000 milions d'euros i que, després de la seua aprovació en el Ple del Consell d'aquest dijous de la part inicial, es destinarà a desenvolupar la gigafactoria de bateries que Volkswagen instal·larà a Sagunt.

En aquest sentit, el Ple del Consell ha autoritzat l'acceptació de la partida de 90 milions d'euros concedida pel Govern d'Espanya, en el marc del Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d'Ucraïna i de suport a la reconstrucció de l'illa de La Palma i a altres situacions de vulnerabilitat, per a la gigafactoria de cel·les per a bateries de cotxes elèctrics en el municipi de Sagunt.

3.000 llocs de treball

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha qualificat la inversió com "l'inici de la major inversió industrial, que ascendeix a 10.000 milions d'euros, que s'ha realitzat fins al moment al nostre país i amb la qual es preveu que es creen més de 3.000 llocs de treball directes i indirectes".

La vicepresidenta del Consell ha indicat que aquesta ajuda "s'atorga en el marc de les mesures de foment destinades a projectes que faciliten el desenvolupament de l'ecosistema del vehicle elèctric i connectat i pretén impulsar les inversions necessàries per a la construcció de la fàbrica de bateries de Sagunt, amb un alt estàndard de protecció al medi ambient i eficiència energètica i un alt grau d'innovació".

La vicepresidenta y portavoz del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

Execució en 24 mesos

El projecte inclou també la posada en marxa d'un centre especialitzat de formació professional que se situarà al costat de la gigafactoria. El Campus Battery serà un centre de referència que formarà a 2.000 alumnes en cicles de les famílies d'Electricitat i Electrònica, Instal·lació i Manteniment, Química, i Seguretat i Medi Ambient.

El rei Felip VI presidirà aquest divendres 17 l'acte '#MissionValencia' amb motiu de l'inici de la construcció de la planta de PowerCo del grup Volkswagen en Parc Sagunt II. També s'espera l'assistència del president del Govern, Pedro Sánchez, al costat de la resta d'autoritats com el president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'execució de les actuacions es realitzarà en el període 2023-2027.

Arxivat a:

Destacats